a

KOSOVA’DA KURBAN  BAYRAMI  HEYECANI

Kosova’da uzun bir zamandan sonra ilk kez kısıtlamasız bayram kutlaması yapıldı.

Yeni tip koronavirüs salgının önlenmesine yönelik tedbirlerin hafifletilmesinden oluşan normalleşmeden yararlanan Kosovalıllar bayram namazı için camilere akın etti.

Başkent Priştine’de bayram vesilesiyle merkezi kutlama 2010 yılında TİKA tarafından restore edilen  tarihi Fatih Sultan Mehmet camisinde yapıldı.

Cami bayram namazı için gelen müminlerle dolup taştı.

Cami içinde ve cami bahçesinde bayram namazını eda eden vatandaşlar, Kurban  Bayramı’nı karşılamanın sevincini yaşadı.

Vatandaşlar bayram namazını huşu içinde kıldı.

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Tërnava, bayram namazını kıldırmasının ardından okuduğu bayram hutbesinde , dini bayramların  sürekli olarak maddiyattan önce manevi refahı, coşkudan önce bilgeliği, baskıdan önce adaleti, çatışma ile şiddetten önce barışı ve açgözlülükten önce dayanışma ve hayırseverliği teşvik ettiğini vurguladı.

Kurban Bayramı’n da temelinde fedakarlık, eşitlik, dayanışma, iyilik ve eşi benzeri olmayan değerler  barındırdığını kaydeden Müftü Tërnava,  “Bu durum, bayramların müminlere ve insanlığa kazandırdığı değerlerdir. Kurban Bayramı, Müslüman müminler için yılın en önemli anlarından biridir. Hepinizi bayramı kutlamaya, bu bayramın faydalarından yararlanmaya ama aynı zamanda Covid-19 tedbirlerine de davet ediyorum.” dedi.

Barış, bereket, dayanışma ve hoşgörü dualarına katılan Kosovalılar, ardından  birbirlerine sarılarak bayramlaştı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

LAJÇAK: GÖRÜŞME ZORLU GEÇTİ, ÇOK AZ İLERLEME KAYDETTİK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet giriş