a

MİLLETVEKİLLERİ  JILTA VE KERVAN KOSOVAPORT’U ZİYARET ETTİ

Kosova Demokratik Türk Partisi’nin (KDTP) Kosova Meclisi’ndeki milletvekilleri  Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, Kosova’da Türkçe yayın yapan Kosovaport Haber Portalı’nın ofisini ziyaret etti.


Kosova’da Türkçe medyalara  destek amaçlı ziyaret kapsamında yapılan görüşmede milletvekilleri Jılta ile Kervan, Türkçe medyanın, Kosova’da Türk toplumunun  önemli bir öğesi olduğunu hatırlattı.

Kosovaport haber portalı ve genel ülkede Türkçe medyaların karşılaştıkları sıkıntı ile vatandaşların olup bitenler hakkında güvenilir kaynaklardan gerçekçi ve zamanında haberdar edilmesinde Türkçe medyanın sorumluluklarının ele alındığı görüşmede,   geçmiş dönemde sorunları gözardı edilen Türkçe medyaya çok daha büyük bir destek verilmesinin gereğine işaret etti.

Türk halkının, Kosova ve daha geniş çapta olup bitenler hakkında  kendi anadilinde  haberdar edilmesi  yönünde Türkçe medyanın vazgeçilmez olduğunu kaydeden milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan  “ Kosova’da yaşayan Türklerin haber alma hakkının eksiksiz yerine getirilmesi için, Türkçe medyaların günümüzde karşılaştıkları sorunlarına yakından ilgi gösterilmesi zaruridir. Bu nedenle gelecekte, Türkçe medyaların durumu, gündemimizde olacaktır. Devletin azınlık medyası olarak Türkçe medyaları desteklemesi  gerekir. Görevimiz devlete bunu hatırlatmaktır” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret sırasında, bu ziyaretin siyasiler ile medya arasında daha iyi bir iletişim kurulmasının karşılıklı yarardan olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca bu ziyaretlerin sıklaştırılması gereğine de işaret edildi. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MECLİS 7 TEMMUZ’DA TOPLANACAK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş