a

KOSOVA TÜRK YAZARLAR DERNEĞİ GENÇ ÜYELERİ “YAZ KARAVANI” ETKİNLİĞİNE HAZIRLANIYOR

Kosova Türk Yazarlar Derneği genç üyeleri yaz boyunca güzel bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Kosova Türk Yazarlar Derneği çerçevesinde faal olarak birçok etkinlikte yer alan, faaliyet gösteren, ülkeyi yurt içi ve yurt dışında başarıyla temsil eden, dizesi ve kalemi güçlü, yeni umutlarlar

Şeyma Şateri, Canset Mulaşaban ve Efdal Guzhda “Yaz Karavanı” adı altında yeni bir etkinliğe imza atmaya büyük bir heyecanla hazırlanıyorlar.

Etkinlikle ilgili Kosova Türk Yazarlar Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yaz Karavanı, her yaştan edebiyat sever ve genç yazarların bir araya gelerek yaz akşamlarını şenlendirecek bir etkinliği oluşturuyor.
Gençlerimizin biz de buradayız mesajını vereceği ve Kosova’da ilk defa derneğizin de desteği ve organizasyonuyla düzenlenecek böyle bir etkinlik, sanat camiamızın ve derneğimizin edebiyat sever genç kadrosu tarafından düzenleniyor.
Etkinlikte yer almak ve detaylı bilgi edinmek için tek yapmanız gereken şey ekte bulunan bağlantıyı takip etmek ve başvuru formunu doldurmak oluşturuyor.
Yaz boyunca sürecek olan yüzlerce etkinlik, sonunda katılımcılar tarafından hazırlanacak ortak kitapla taçlanacaktır.
Gençlerimiz yanı sıra, ulusal ve uluslararası ad yapmış şair ve yazarlar da etkinliğin konuğu olacak, edebi buluşmalar, atölyeler, söyleşiler, canlı yayınlar, eser okumaları, ödüllü yarışmalar düzenlenecek.
Yaz Karavanı, 18 Haziran’da etkinliklerine başlıyor. Etkinliğe yerli birçok kuruluşumuzun destek vermesi ve büyük bir ilgi toplaması bekleniyor.
Gelecek ve Türkçemiz gençlerimizindir! Edebiyatımız da..”
Katılım başvuru formuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://forms.gle/yw5vQPBowNqn1H248

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KURTİ VE HAXHİU’NUN MLADİÇ’İN MÜEBBET HAPİS CEZASININ ONANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş