a

SAVAŞ SUÇLARI ENSTİTÜSÜ ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Başbakan Albin Kurti ve Adalet Bakanı Albulena Haxhiu’nun katılımıyla, Savaş Suçları Enstitüsü Çalışma Grubu’nun ilk toplantısı düzenlendi.

Savaş Suçları Enstitüsü Çalışma Grubu’nun ilk toplantısına katılan Başbakan Albin Kurti, “Bütün suçları ele almak zor olacak. Kurbanların aileleri inancını kaybetti ve bu bizi tehdit eden bir tehlike. Bu yüzden daha büyük bir bağlılıkla çalışmamız gerekiyor. Savaşta 13 binden fazla insanımız öldü ve zarar, hem ekonomik hem de diğer yönlerden çok büyük. Bu enstitünün kendine airt bir bütçesi olmalı” dedi.
Adalet Bakanı Albulena Haxhiu ise, bu sorunun ele alınmasında şimdiye kladar siyasi irade eksikliği olduğunu belirterek, başında bulunduğu bakanlığın ve Hükümetin, kurulacak enstitüye her daim destek sunacağını kaydetti. Bakan Haxhiu, “Bu çalışma grubu aynı zamanda bu tür girişimlerin neden başarısız olduğu üzerinde de araştırma yapacak ve ileriye dönük çalışmalara odaklanacaktır. Meclis, Enstitünün oluşturulması önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan değişikliği onayladı” dedi. Bakan Haxhiu ayrıca, Özel Savcılık için bütçe ayrılacağını da sözlerine ekledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

YEREL SEÇİMLER KAÇA MAL OLACAK?

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel