a

MAARİF OKULLARI ÖĞRENCİSİNDEN KOSOVA MİLLİ KÜTÜPHANESİNDE SERGİ

Kosova Uluslararası Maarif Okulları 12. sınıf öğrencisi Elsa Hoti’nin eserlerinden oluşan resim sergisi, Kosova “Pjeter Bogdani” Milli Kütüphanesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Elsa Hoti’nin genel olarak resim dersi saatlerinde çizdiği tablolardan oluşan, “Derinlik” adını verdiği serginin açılışına Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Uluslararası Maarif Okulları Priştine Müdürü Zafer Çınar, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker, TİKA Kosova Koordinatörü Cihan Dinçer’in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşma yapan okul müdürü Çınar, dünyayı değiştirebilmeyi sağlayacak en önemli araçlardan birinin sanat olduğunu söyledi. Maarif Okulları olarak öğrencilerin sanat alanındaki gelişimlerine her zaman destek vereceklerini söyleyen Çınar, “Bu nedenle okullarımızda çocuklarımıza ahlaki değerleri dönüştürme, eleştirel düşünme becerileri kazandırma ve dünyaya farklı bir bakış açısıyla yaklaşma becerileri kazandırılmaktadır.” dedi. Resim yaparken anlık duygu durumunu tablolara yansıtabildiğini belirten ressam Hoti ise “Bu nedenle resim yoluyla tüm derinliğim yüzeye çıkıyor. Bu sergi de adını bu felsefeden alıyor.” ifadelerini kullandı. Hoti’nin 27 tablodan oluşan resim sergisi, iki gün boyunca açık kalacak./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MECLİS, HERKESİN EŞİT HAKLARA SAHİP OLMASI İÇİN KARARLI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet giriş