a

ABD VE AB’DEN, KURTİ- VUÇİÇ GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE İŞBİRLİĞİ  

Avrupa Birliği’nin (AB)  Kosova-Sırbistan Diyaloğu Özel Temsilcisi Miroslav Lajçak ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Matthew  Palmer bugün ve yarın Kosova’da olacak.

Ziyaretin nedeni, Kosova-Sırbistan diyaloğunun yeniden başlaması ve  Kosova Başbakanı  Kurti ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç  arasındaki görüşmesine yönelik  hazırlık yapmaktır.

AB Kosova Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Layçak’ın iki günlük ziyareti çerçevesinde  Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve  Başbakan Albin Kurti ile diğer yetkililerle bir araya geleceği belirtildi.

Açıklamada, Lajçak’ın  Kosova’daki uluslararası camia temsilcileri ile de bir araya geleceği  ve AB Misyon Başkanlarına hitap edeceği kaydedildi.

Bu arada Brüksel’deki diplomatik kaynaklara göre, Lajçak ve ABD Dışişleri Bakan  Yardımcısı Vekili Palmer’in Kosova’ya yapacağı  ortak ziyaret, ABD ve AB’nin diyalog açısından yakın işbirliği içinde olduğu ve Batı Balkanlar bölgesi için benzer hedefleri olduğu mesajını vermek amacını güdüyor.

Kosova’dan ayrıca diyalog konusunda ABD’nin daha büyük bir rol üstlenmesi talep edilmişti.

AB arabuluculuğu ile Kosova ve Sırbistan arasındaki diyalog 2011 yılında başladı. Bu süreç, Priştine ile Belgrad arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesini amaçlamaktadır.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SON 24 SAATTE 23 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel