a

VUÇİÇ: KOSOVA’NIN BAĞIMSIZLIĞINA DAİR ANLAŞMAYI TÜM BASKILARA RAĞMEN İMZALAMAYACAĞIM

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Kosova’nın bağımsızlığına dair anlaşmayı tüm baskılara rağmen imzalamayacağını söyledi.

Vuçiç, lideri olduğu Sırp İlerleme Partisinin (SNS) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kosova meselesi ile son zamanlarda gündemdeki resmi olmayan belgelere (non-paper) ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sırp lider, Kosova’nın bağımsızlığını tanıması yönünde kendisine baskı yapıldığını anımsatarak “Kosova’nın bağımsızlığına dair anlaşmayı tüm baskılara rağmen imzalamayacağım.” diye konuştu.

Kosova ile diyalog sürecinin haziran ortalarında devam ettirilmesinin planlandığına işaret eden Vuçiç, baskıların o ay da devam edeceğini söyledi.

Vuçiç, Kosova ile ilgili kararı herhangi bir büyükelçi veya bir yabancının alamayacağına dikkati çekerek “Bu ülkeyi yönetmek, başkalarından bağımsız karar alabilmek, Sırbistan adına kararlar verebilmek anlamına gelir.” değerlendirmesini yaptı.

Kosova tarafının üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini yineleyen Vuçiç, Batı’nın buna ses çıkarmadığını vurguladı.

Vuçiç, son dönemlerde gündemde olan resmi olmayan belgelere ilişkin de “İki gün önce bu belgelerin bölgede neden olduğu sorunlar yüzünden ‘suçlu’ ilan edileceğimi öğrendim. Ben bu belgelerin hiçbirini onaylamadım zira Kosova her birinde bağımsız bir devlet olarak anılmakta.” ifadelerini kullandı.

Sırbistan’ın bölgedeki birçok ülkeden daha büyük ve güçlü olduğunun altını çizen Vuçiç, “Sırbistan’ı bölgede düzen bozan bir unsur olarak görüyorlar, bu nedenle ekonomik ve siyasi alanda gelişmesini önlemeye çalışıyorlar.” dedi.

/AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

28 YENİ VAKA TESPİT EDİLDİ, 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel