a

TÜRKÇEM DERGİSİ 247. KEZ OKURA MERHABA DİYOR

“Merhaba.

Türkçem Balkanlarda, Rumeli’de dilimizin güzelliği peşinden doludizgin gitmeye devam ediyor.

  1. kez sizlerle kucak kucağa oluyoruz. Dilin güzelliği, ruhun güzelliği ve sevginin güzelliği üçgeninde yol alıyoruz.

Türkçem’in nicedir geniş çevrelerce ilgi görüyor olması, bize hep biraz daha sorumluluk yüklüyor, ödevimize daha bir dikkatlice bakmamızı gerektiriyor, sözün kısası, en güzel içerikte size ulaşmamızı zorunlu kılıyor.

Zaman zaman elimize gelen eserleri hemen yayınlama durumunda olamıyoruz. Bu yüzden kimi kere mahçup duruma düşüyoruz. Ama dergimizin sayfa sayısı belli. Bu yüzden incinmeden, ve sizden ricamız anlayışla işbirliğimizi sürdürmektir. Sırası gelince zaten elimizdeki malzemeyi dergimizde değerlendiriyoruz. İnanın, eserlerinizi yayınlamak dolayısıyla sizleri  sevindirmek bizim öncelikli gayemiz…

Her zaman olduğu gibi bu sayımızda da zengin bir içeriği yakalamak için uğraş verdik. Olanaklar çerçevesinde yeni adlara da fırsat vermeye özen gösteriyoruz..

Bu sayımızda sırasıyla yer alan eserler şöyle:

-Yakup Ömeroğlu:” Zor Anlar”, öykü;

-Burhan Kazım Çalık: “Ferdanın Hayalinde Sarı Ak Nergis”, şiir;

-Nihan Işıker’den Bir Demet Şiir;

-Havva Tekin: “Zamanı Şaşıran Horozlar”, masal;

-Mustafa Balye’den Şiirler(A.R.Yeşeren’in çevirisiyle);

-Prof.Dr.İrfan Morina: “Eski Yugoslavya’da Belgrat’ta İlk Türkoloji Kürsüsünü Kuran Şarkiyatçı:Prof.Dr. Fehim Bayraktareviç;

-Banu İsmaili: “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Savaşın İzleri”;

-Özlem Alimovska: “Cengiz Aytmatov’un Eserlerinde Semboller-Beyaz Gemi ve ‘O’;

-Prof.Dr.Mustafa İsen:”Şehirleri Süsleyen Bir Vezir:Rüstem Paşa”;

-Ayla Hafız Küçükusta:”Batı Balkan Türk Ağızlarının Kökeni Üzerine”;

-Şiirleriyle:Süleyman Gündoğdu, Vaat Havdi, Ramil Ahmet, Kuytim Paçaku;

-Necla Işık: “Selam Sana Hasan Mercan-Körağa Sokağı’ndan”;

-Sizden Gelenler:Elif Mızrak, Dina Kaya, Beren Raşiti, Elif İbrahim, Alara Agalar, Behat Muhittin Turan ve Baran Karabeg(Öğrenci Portresi);

-Zeynel Beksaç:”Sorsan”-Arka Kapak Şiiri.

İyi okumalar. Yeni bir sayıda buluşana dek, sağlıcakla kalın, hoş kalın.”

/Zeynel Beksaç/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

GÖÇE ZORLANAN BULGARİSTAN TÜRKLERİ ACI DOLU GÜNLERİ UNUTAMIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş