a
b

b

b
b

ZOR DERNEĞİ’NDEN KELOĞLAN İLE MASAL SAATİ ETKİNLİĞİ

b

Zor Derneği, Keloğlan karakteriyle çocuklara Türkçeyi sevdirmek, okuma-yazma alışkanlığını geliştirmek, sağlığın önemini de anlatmak; Covid-19 nedeniyle son dönemlerde çocukların kitaplardan uzak kalması, okuma alışkanlığını yavaş yavaş kaybetmesi nedeniyle, çocuklara hem görsel hem de yazılı olarak, eğlenerek bu alışkanlıklarını geri kazanmaları için katkıda bulunmak amacıyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın destekleriyle Keloğlan Masal Saati etkinliğini düzenledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “Vrapçişte” ilkokulunda açılışının yapıldığı Keloğlan Masal Saati etkinliği kapsamında, Yeni Balkan yayınlarından çıkan Keloğlan Masalları, Keloğlan Türkçe Öğretiyor, Keloğlan ile Meyve ve Sebzelerin Dünyasına Hoş Geldiniz ve Keloğlan yap-bozu hediye edildi. Vrapçişte ilkokulunda yapılan açılış programına MC Eğitimi Geliştirme Bürosu Müdürü Zekiriya Hasip, Vrapçişte ilkokulu müdürü Sami İslamoğlu da katıldı.
Keloğlan serisi Kuzey Makedonya çapındaki ilkokulların kütüphanelerine ve Prizren ile Mamuşa ilkokullarına da hediye edildi.

Zor Derneği tarafından etkinlikle ilgili yapılan açıklamada, “birçok masalın biricik kahramanı olan, çocukların dostu Keloğlan, Türk halk kültüründe büyük önem teşkil etmektedir. Başına gelen olaylar, iyi kalpliliği ve davranışlarıyla oldukça sevilen Keloğlan, sadece Türk masallarında değil, Arap ülkeleri, İran, Kafkasya, Orta Asya, Rus ve Batı Avrupa masallarında da karşımıza çıkar. Balkanlarda da oldukça sevilen Keloğlan ve masallarının unutulmaması, halk edebiyatının önemli ürünü olan masalların dilden dile aktarılması, çocuklar tarafından sevilen Keloğlan karakterinin Balkanlarda da bundan sonra yaşatılması adına bu projeyi gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız” ifadelerine yer verildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PDK GENÇLİK KOLLARINDAN SEMBOLİK EYLEM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomholiganbet girişOnwinholiganbetonwinonwin girişbets10 giriş