a
b
b

MAAS, SIRBİSTAN-KOSOVA DİYALOĞUNDA BAŞARILI SONUÇLAR ELDE ETMENİN TAM ZAMANI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Sırbistan-Kosova diyaloğunda başarılı sonuçlar elde etmenin tam zamanı olduğunu belirtti.

Balkan ülkesi Kosova’nın ardından Sırbistan’ı ziyaret eden Maas, başkent Belgrad’daki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç tarafından kabul edildi.

Maas, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Hem Sırbistan hem de Kosova’da sağlam birer hükümetin kurulduğunu belirten Maas, “İki ülke arasında kesintiye uğrayan diyaloğu devam ettirmenin ve başarılı sonuçlar elde etmenin tam zamanı.” dedi.

Almanya’nın, diyaloğun ara buluculuğunu üstlenen Avrupa Birliği ve AB Sırbistan-Kosova Diyaloğu Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak’a güvendiğini vurgulayan Maas, ülkesinin, diyaloğun kolay bir süreç olmadığının farkında olduğunu dile getirdi.

Maas, Sırbistan’ın AB üyeliği konusuna da değindi. Ülke yönetiminin hukukun üstünlüğü ve yolsuzlukla mücadele konusunda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini kaydeden Maas, Almanya’nın üyelik sürecinin hızlandırılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

AB’nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşılardan 651 bin dozu Batı Balkan ülkelerine göndereceğini belirten Maas, bunun salgına karşı ortak mücadelede bir dönüm noktası olacağına işaret etti.

– Vuçiç: “Arnavut halkıyla barış inşa etmeliyiz”

Cumhurbaşkanı Vuçiç de Almanya’nın tıpkı Sırbistan gibi diyalog sürecini desteklediğine dikkati çekerek, ülkesinin diyaloğu devam ettirmeye hazır olduğunu belirtti.

Sırbistan’ın diyalog sürecinde yapıcı bir tutum sergileyeceğine işaret eden Vuçiç, “Sırbistan, uzlaşma yoluyla bir çözüm üretmek istiyor. Çatışmayı dondurmak bir çözüm değildir, Arnavut halkıyla barış inşa etmeliyiz.” diye konuştu.

Ülkesinin salgının başından bu yana komşu ülkelere yaklaşık 120 bin doz aşı gönderdiğini anlatan Vuçiç, komşu ülkelerden 65 bin vatandaşın da Sırbistan’da aşı olduğunu bildirdi.

Aşılamaların devam ettiğini belirten Vuçiç, hiçbir ülkenin salgınla tek başına mücadele edemeyeceğini kaydetti./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MECLİS BAŞKANI KONJUFCA, YTHP HEYETİNİ KABUL ETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomCasibom Girişcasibomjojobet girişCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom giriş