a

BAKAN VİTİA: DURUM CİDDİ, VİRÜSÜN İNGİLİZ VARYANTI DAHA BULAŞICI

Yeni  tip korona virüsü Covid-19’un  karşıtı önlemlerin onaylandığı Kosova Bakanlar Kurulu toplantısının ardından,  Başbakan Albin Kurti ve Sağlık Bakanı Arben Vitia kameraların  karşısına çıktı.

Başbakan Kurti basın önünde yaptığı konuşmada, yeni tedbirlere ilişkin kararın Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlandığını ve bakanların oy birliği ile onaylandığını söyledi.

Bu arada Bakan Arben Vitia, ülkeyi koronavirüse karşı yeni önlemlere götüren nedenlere değindi.

Önümüzdeki günlerde yeni  aşı kontenjanının  beklendiğini de sözlerine ekledi.

“Geçen hafta Kosova’daki ilk aşı paketlerini  memnuniyetle karşıladık, yeni Hükümet olarak ilk günden itibaren vatandaşlara en hızlı ve en fazla sayıda aşı sağlama çalışmalarını yoğunlaştırdık” şeklinde konuşan Bakan  Vitia, kısa bir süre içinde, yeni aşıların sağlanması için onaylar alabileceklerini söyledi.

“Ciddi bir durumla karşı karşıya kaldıklarına işaret eden Bakan Vitia, “ bu nedenle almamız gereken önlemler bu ağırlaştırılmış duruma uygun olmalı . Durumu daha da kötüleştiren şey, COVİD-19 ile yeni varyantların, özellikle de İngiliz varyantının varlığıdır. Yeni İngiliz variyantı daha bulaşıcı,  daha agresif ve gençleri etkiliyor . Hastanelerdeki durum çok ciddi . Birkaç gün içinde hastanelerimizde yatan hasta sayısı 1 bini geçecek “dedi.

Vsağlık Bakanı Vitia, pek çok toplantı ve istişareler yaptıklarını,  ancak her şeyden önce onaylanan yeni  tedbirlerin  bilime ve gerçeklere dayandığını sözlerine  ekledi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA 11 GÜNLÜK KAPANMAYA GİDİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel