a

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VESİLESİYLE KDTP PRİZREN ŞUBESİNDE ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP Prizren Şubesi Kadın Kolları, dün akşam 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Melike Baymak’ın “18 Mart Çanakkale’de Yaşanan Mücadele” sunumuyla konuşmacı olarak katıldığı anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, KDTP Genel Başkan Yardımcısı Müferra Şinik, Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri ile kadınlar katılım sağladı.

Etkinlikte konuşan Prizren Şubesi Kadın Kolları Başkanı Sevilay İgci Hapçi, bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, milli birlik ve bütünlük uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anarak, etkinliğe katılan tüm kadınlara teşekkürlerini sundu.

KDTP Genel Başkan Yardımcısı Müferra Şinik, bu günün anlam ve öneminin anlatılması, yaşatılması gerektiğini vurgulayarak, Çanakkale Zaferi’nin vatan topraklarını korumak için şahlanan Türk ulusunun muhteşem bir destanı olduğunu belirtti ve bu etkinliği düzenleyen kadın kollarına teşekkürlerini iletti.

KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta ise Çanakkale Zaferi’nin vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destan olduğunu vurgulayarak, canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ettiğini belirtti ve etkinliği düzenleyen kadın kollarına teşekkürlerini sundu.

Programda Çanakkale’de yaşanan mücadeleyi ve savaşı kazandıran yüksek ruhu, bütün dünyayı şaşkınlık içinde bırakan gerçek bir imanı ve eşsiz bir kahramanlık örneğini anlatan Melike Baymak, tarihe altın harflerle nakşedilen destanın unutulmaması gerektiğini söyledi.

Sunum sonunda Melike Baymak’a teşekkür eden Prizren Şubesi Kadın Kolları Başkanı Sevilay İgci Hapçi, bu anlamlı günün önemine binaen kendisine plaket takdim etti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

ERDOĞAN: BOSNA HERSEK’E 30 BİN DOZ AŞI GÖNDERECEĞİZ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş