a

KOSOVALI TALEBELERDEN EULEX’E KINAMA

talebe protestosu

talebe protestosu

Priştine Üniversitesi öğrenci örgütleri, Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova’daki Adalet ve Polis  Misyonu EULEX’i, Kosovalılara karşı siyasi davalar açmakla suçladı.

Kosova milletvekili ve iktidardaki Kosova Demokratik Partisi (PDK) Genel Başkan Yardımcısı, eski UÇK’lı komutanlardan Fatmir Limaj’a karşı bugün başlayan duruşma nedeniyle Priştine’de protetso gösterisi düzenleyen talebeler, EULEX’in günlük politiklara hizmet ettiğini iddia etti. EULEX karşıtı pankartlar taşıyan talebeler, Priştine’nin ana caddesinde protesto yürüyüşü düzenleyerek, EULEX’in Kosova’nın kurtuluş savaşına gölge düşürdüğüne dikkat çekti.

“UÇK”, “Fatmir Limaj”, “EULEX evine dön” sloganları atan göstericilere vatandaşlar da katılarak destek verdi. Yürüyüş protestosunun ardından Priştine Ulusal Tiyatro binası önünde toplanan  göstericiler, EULEX’i , eski UÇK’lılara karşı açtığı davalar nedeniyle  kınadı. Protesto gösterisinde konuşan talebe örgütlerinin temsilcisi Skender Hoti, utanç verici olarak nitelediği EULEX’in, Fatmir Limaj ve diğer eski UÇK’lılara karşı açılan davaya bir an önce son verilmesini istedi. Kosova’nın kurtuluşu için canlarını feda edenleri hiçe sayan EULEX’in hata işlediğine işaret eden Hoti, “ EULEX’in dağıttığı adalet değil adaletsizliktir” ifadesini kullandı.

Eski UÇK’lılar adına konuşan Nehat Gashi ise konuşmasında EULEX’in politikaya değil adalete  hizmet etmesi gerektiğini belirtti.

Bir kaç yüz kişinin katıldığı protesto gösterisi olaysız sona erdi./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

“BALKAN GÜNLÜĞÜ KOSOVA “ GAZETESİ OKURLARLA BULUŞTU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş