Türkçem 14. yıla adımladı. Mutluyuz.
İlk sayısıyla 1999 savaşından 2 ay önce okurla buluştuk. Öncelikle ilköğretim okulu öğrencileri için yardım olmak, bu gök kubbede yaşanılan güzellikleri paylaşmak, bir nebze de olsa öğrencilerin bilgi dağarcığını zengin kılabilmek için, artı; Kosova, Makedonya, Balkanlardaki çağdaş Türk edebiyatına katkı sunmak, gündemde tutmak, gelişmesine minnacık bir payımız olsun diye Türkçem’in yayın hayatını başlattık.
Bize gelen şiirlerini , yazılarını , resimleri yayımlamaktan büyük bir haz aldık. Kıvanç duyduk. Bugün birkaç kişiye de olsa, edebiyat aşısı vermişse, verebilmişse Türkçem Dergisi, bundan onur duyarız…
Bir gazetenin olmadığı, edebiyat içerikli bir derginin olmadığı ortamda yaşıyoruz. Oysa gazete ve dergi açısından zengin bir geçmişi olan coğrafyada yaşıyoruz. Şartlar, duyarsızlık, edebiyatımızın yaşatılması ve geliştirilmesine olumsuz açıdan etki etmekte.
Dolayısıyla tüm bu olumsuzluklar halkımıza yansıyor. Nasibini bizler de alıyoruz. 4 yıldır hiç kimseden maddi katkı aldığımız yok. Bu zor şartlarda hem içerik hem de görsel açıdan en iyisini verme olanaklardan yoksunuz.
Ama gördüğünüz gibi yola devam diyoruz. Sizin alakanız, sizin desteğiniz bize güç veriyor. Gönendiriyor. Ayakta kalma dopingini sizlerden alıyoruz.
Ardımızda kalan yılın son aylarında Doğru Yol ve Gerçek derneği sanat çalışmalarının 60. yıllarını görkemli bir şekilde kutladılar. Daha bir sürü etkinlikler yaşandı. Bir gün toplum olarak gerçek anlamda birlik beraberliği yakalarsak, her şey çok daha güzel, her şey çok daha zengin içerikle yaşanacaktır…Umarız bunu görebilmemiz çok zamanı gerektirmez.
Türkçem Dergisinin en yeni sayısında çeşit içerikte yazılara rastlayacaksınız. Geçenlerde kaybettiğimiz KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı, Büyük Kahraman, hayatını Kıbrıs davasına adayan Rauf Denktaş’a dergimizin bu sayısında yer verdik. Kapakta fotoğrafını, arka kapakta ona adanmış bir özgün şiiri, orta sayfalarda da ona ait yazılara yer verdik. Özgün şiirler, öyküler, masallar, sağlık ve bilim ve teknolojiden yazılar, Kıbrıslı Türklerde Çocuk Edebiyatı, çocukların şiir ve çizmiş oldukları resimler ve daha birçok ilginç yazılar yer almakta.
Türkçem’i bundan böyle de beraber yaşatalım. Yeni bir sayıda daha buluşana dek, her şeyin gönlünüzce olmasını diliyoruz.
Sağlıcakla kalın, esen kalın.
Türkçem Dergisi
BAKAN YAĞCILARIN ANKARA TEMASLARI
ARNAVUTLUK’TA AKRAN ŞİDDETİ PROTESTOSU
BALKANLAR’IN GELECEĞİ TİCARETLE ŞEKİLLENECEK
İSTANBUL EĞİTİM ZİRVESİ 2024 DÜZENLENİYOR
ÜSKÜP’TEKİ FESTİVALDE TÜRK ÇAYI TANITILDI
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.