a

KOSOVA MECLİSİ SAĞLIK KOMİSYONU BAŞKANI DAMKA TBMM’DE

TBMM

 TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal işler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Kosova Sağlık Komisyonu Başkanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Fikrim Damka ve beraberindeki heyet ile görüştü TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal işler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, Kosova Sağlık Komisyonu Başkanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Fikrim Damka ve beraberindeki heyet ile görüştü.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal işler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, yaptığı konuşmada, sağlık ve sosyal güvencenin birbirinden ayrılamaz iki unsur olduğunu vurguladı.

Erdöl, “Sağlık sistemi iyi değilse, toplum yurt dışından sağlık hizmeti almaya doğru gider. Sağlık sistemi iyi, sosyal güvence iyi değilse, halkın bütünü imkanlardan yararlanamaz. İdeal olan hem sağlık hem de sosyal güvencenin iyi seviyeye ulaşabilmesidir. Buz bunu iyi yapan ülkelerden biriyiz. Şu anda Türkiye’nin tamamı sosyal güvence kapsamında” diye konuştu.

Türkiye’ye sığınanlara bile sağlık güvencesi verilebilmekte olduğunu söyleyen Erdöl, “Sağlık hizmeti sunumunda dünyanın en iyi ülkeleri ile yarışır durumdayız. 2002-2003 yıllarında yurt dışına tedavi hizmeti için giden birçok hasta varken, şu anda 500 binden fazla hasta Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye tedavi olabilmek için geliyor. Bunun nedeni de, aynı kalitedeki hizmeti daha ucuza alabiliyor olmaları” şeklinde konuştu.

Kosova Sağlık Komisyonu Başkanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Fikrim Damka ise, genç bir ülke olarak tüm sektörler hakkında bilgi edinmek istediklerini, sağlık ve sosyal güvencenin de bunlardan biri olduğunu söyledi. Damka, sosyal sigorta ile ilgili bir taslakları olduğunu ve Mart ayında bu tasarının görüşüleceğini belirtti. Türkiye’ye, Kosova’da tedavi olamayan hastalara gösterdiği hassasiyetten dolayı da teşekkür eden Damka, bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova ile kardeş ülke olduğunu gösterdiğini belirtti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

BİYOMETRİK KİMLİKLER GELİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel