a

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ HEYETİ BAKAN YAĞCILAR’DA

Yunus emre enstitüsü heyeti

 Doç. Dr. İsmet Biner’in başkanlığındaki Priştine ile Prizren “Yunus Emre” Türk Kültür Merkezleri  heyeti, Kosova Demokratik  Türk Partisi (KDTP)  Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı  Mahir Yağcıları makamında  ziyaret etti.  Ziyaret sırasında yapılan görüşmede,  “Yunus Emre” Enstitüsüne bağşlı Priştine ile Prizrebn Türk Kültür Merkezleri’nin  2011 yılındaki  aktiviteleri değerlendirildi. Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi  Müdürü Doç. Dr. İsmet Biner, Bakan Yağcılar’a bu yıl Kosova’daki  “Yunus Emre “ Kültğr Merkezleri  tarafından yapılacak  aktiviteler  hakkında bilgi verdi.

Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, “ Yunus Emre”  Türk Kültür Merkezleri tarafından 2011 yılında  gerçekleştirilen  çalışmaları  başarılı ve verimli olarak  niteledi. Kamu Yönetimi bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Yağcılar’ın, bu  yıl içinde KDTP açısından da birçok aktiviteler yapılacağını, bu aktivitelerin ortaklaşa yapılmasının  halkımız açısından önem taşıdığına vurgu yaptığı, Kosova’daki derneklerimizin bu aktivitelerde yer alması ve ortaklaşa projelerin üretilmesinin   daha yararlı olacağına işaret ettiği belirtildi.  Yunus Emre Enstitüsü heyeti  ve KDTP Genel Başkanı ile Kamu Yönetimi  Bakanı  arasında yapılan görüşmede,  Kosovadaki Türk Derneklerinin , 2012 yılı için yapılacak projeler hakkında  ortak bir çalışma düzenlenmesi açısından bir araya gelmeleri kararlaştırıldı.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri,  KDTP Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’a,  2011 yılında yapılan  işbirliğinden dolayı  teşekkürlerini ifade ederek,  küçük el yapımı tablo hediye etti./ kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

6 EYLEMCİ GÖZALTINA ALINDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel