a

RUMELİ TÜRKLERİNDEN FRANSA’YA KINAMA

 

sadullah sipahioğlu

Fransa Parlamentosu’nun sözde Ermeni soykırımının inkarını cezalandıran teklifin kabul edilmesini kınayan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Fransa’nın, sözde Ermani soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören kanun talebiyle 500 yıllık dostluğu ayaklar altına aldığına dikkat çekti.

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Sadullah Sipahioğlu imzasıyla yayımladığı kınama mektubu şöyle:  

“Düşünce özgürlüğünün bayraktarlığını yaptığını yıllarca iddia eden Fransa, 38 milletvekilinin oyuyla farklı düşünenlere karşı ceza uygulayacak bir şekilde, “Ermeni Tasarısı”nı kanun haline getirmeye çalışmıştır. Eğer aynı hatayı senatonun da kabul etmesi halinde tarih boyunca devam eden dostluk elimizi bir kez daha havada bırakmış olacaktır.

Türkiye topraklarının bir bölümünün ve İstanbul’un 1919-1920 tarihlerinde Fransız işgal kuvvetlerince işgalinden sonra bu kötü travmayı barış adına unutmaya çalışmıştır. Ancak söz konusu olan eğer hristiyanlar veya Ermeniler ise yanlı tavırlarını her zaman onlardan yana kullanan bu Batılı zihniyet klasik politikalarını bir kez daha sergileme küstahlığında bulunmuştur.

Türk tarihinde, devletimiz tarafından sistematik bir soykırım asla yapılmamıştır. Aksine Osmanlı Devleti’nin son yüzyılında Kafkaslar’da ve de özellikle Balkanlar’da 5 milyon sivil Müslüman, cephe gerisinde ve göç yollarında hayatını kaybetmiştir. Birinci Dünya Savaşında Türklere karşı bizzat Ermeni ve Rum çetelerince uygulanan mezalimlerden sonra Ermenilere karşı yaşanan üzücü lokal hadiseler hiçbir zaman soykırım sayılamaz. Suçu olan devlet görevlileri ise bizzat Osmanlı Devleti tarafından yargılanıp cezalandırılmıştır. 

Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Fransa’nın, soykırım olmadığını iddia edenlerin cezalandırılması kanun tasarısını kınıyoruz. Umarız yaptıkları hatanın farkına vararak Senato’dan bu kanunu geçirmezler.

70 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir. Hele hele 3-4 milyonluk Ermenistan devleti ve diasporasının kirli emellerine kurban edilecek bir devlet hiç değildir. Bunu dost düşman herkesin idrak etmesi gerekir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

Sadullah Sipahioğlu

Rumeli Türkleri

Kültür ve Dayanışma Derneği

Genel Başkanı

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

“SIRBİSTAN PRİZREN’E DÖNDÜKTEN SONRA BAĞIMSIZLIĞIN NE ANLAMI VAR”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel