a

PRİŞTİNE “GERÇEK” DERNEĞİ’NDEN YOĞUN İLGİ TOPLAYAN EDEBİYAT SAATLERİ

 

edebiyat saati 1

edebiyat saati2

Priştine “ Gerçek” Kültür Sanat ve Spor Derneği , kuruluş ve çalışmalarının 60’ıncı yıldönümü ile Gilan ve Dobırçan’da Türkçe eğitimin 60’ıncı yıldönümü münasebetiyle, Priştine “Gerçek” ile Gilan “Yarın” Kültür Sanat Dernekleri ortak edebiyat saati düzenledi. Gilan “Kristal” oteli konferans salonunda düzenlenen edebiyat saati ile, Kosova’da yaşayan Türk halkının bu önemli yıldönümleri kutlandı.

Edebiyat Saati’nde Gilan Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Selim Selim ve kıdemli öğretmenlerden Celal Mustafa,  Gilan ve Dobırçan’da Türk Eğitimi’nin 60 yıla dayanan geçmişi ve önemi hakkında birer konuşma yaptı.

Edebiyat Saati’nde şiir dinletisi öncesinde  Priştine “ Gerçek” Derneği  Başkanı Kemal Dobırçan ve Derneğin Edebiyat Kolu Başkanı  ad yapmış yazar, şair ve gazeteci  Enver Baki, “Gerçek” Derneği’nin 60’cı yıldönümünün önemi hakkında birer konuşma yaptı.

Edebiyat saatine katılan öğreni, öğretmen ile Gilanlı davetliler, Priştine “Elena Gjika”  ilköğretim okulu öğrencisi İrem Kasap, Priştine “Sami Frasheri” lisesi öğrencisi Alev Ömer, Doırçan İlköğretim ilköğretim okulu öğrencisi Safiye Selim ve Priştineli şairler Enver Baki, Murtaza Büşra ve Bayram İbrahim ile Mitroviçalı şair Makbule İbre ile Gilanlı şairler Refike Sulçevsi ve Celal Mustafa, okudukları şiirleriyle katılmcıların büyük beğenisi kazandılar.  Ardından Edebiyat saati’ne katılan 60 kadar davetli, Gilan Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Selim Selim tarafından tertiplenen yemekte de  bir araya geldi.

“Gerçek” KGSS Derneği Edebiyat Kolu  üyeleri geçen Cumartesi günü Vıçıtırın “ Çeşme” Kültür Sanat Derneği ve Mitroviça “ Birlik” Kültür Sanat Derneği  Edebiyat Kolları üyeleriyle ortak Edebiyat Saatleri düzenledi. Edebiyat Saatleri’nde Kosova’da Türk Kültü Sanat Dernekleri’nin 60’ıncı yıldönümü kutlandı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

CEMİL LUMA KDTP PRİZREN ŞUBESİ BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel