a

“DOĞRU YOL”’DAN “GERÇEK”’E KUTLAMA MESAJI

prizren doğru yol derneği

Prizren “Doğrul Yol” Türk Kültür Sanat Derneği, Priştine “Gerçek” Türk Kültür , Sanat ve Spor Derneği’nin kuruluş ve çalışmalarının 60’ıncı yıldönümü münasebetiyle kutlama mersajı gönderdi. “Doğru Yol” Başkanı Tahir Luma’nın, éGerçek” Başkanı Kemal Dobırçan’a gönderdiği kutlama mesajı şöyle:

“Sayın Kemal Doburçan,Başkan

60 yıl Kosova’da ve Balkanlarda Türk kültürü ve sanatına büyük bir özenle katkı sunan; Süreyya Yusuf,  Rasim Salih, Şükrü Zeynullah, Emin Meciyan ve daha nice değerlerin alın teri döktüğü dost Gerçek Derneği’nin bu görkemli yaş gününü kutlar, bu topraklarda  Türkçe’nin sonsuz güzelliğine daha nice saygın başarılar kazandırmasını, halkın sesi ve halkın amaçları doğrultusunda kutsal görevini sürdürmesini cani gönülden dileriz.

Her zaman olduğu gibi, bundan böyle de iyi ilişkilerin sürdürülmesinden yana olduğumuzu, davamızın özdeş olduğunu bu fırsatla da anımsatır, şahsınızda tüm Gerçek üyeleri ve sevdalılarına şükranlarımı arz ederim”.

Prizren, 10 Aralık 2011

 “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği Başkanı  &

 Kosova Cumhurbaşkanlığı Topluluklar Konseyi Űyesi ve  Türklerden Sorumlu Danışmanı

 Tahir Luma

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

BRÜKSEL’DE KAZANAN KOSOVA OLDU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş