a

KDTP: HALKIN TAKDİRİ VE İRADESİNİN HER TÜRLÜ GÜCÜN ÜSTÜNDE OLDUĞUNU GÖRDÜK

Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP, seçim sürecinin tamamlanması ve oy sayım işleminin sona yaklaşmasıyla birlikte yazılı bir bildiri yayımladı. KDTP’ye oy veren seçmene ve milletvekili olan adaylara teşekkür edilen bildiride, halkın takdiri ve iradesinin her türlü gücün üstünde olduğu ve birliğin ile beraberliğin baki kaldığına vurgu yapıldı.
KDTP tarafından yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:
“Değerli Kosova halkı,
Oylama işlemlerinin son bulmasıyla, artık gayri resmi sonuçların açıklanması sürecine girmiş bulunmaktayız.
Türk toplumu için, geleceğimiz için, birliğimiz için çıktığımız bu yolda, siz değerli halkımızın göstermiş olduğu ilgi, zor şartları da göz önünde bulunduruğumuzda, bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Memnuniyetimiz aynı zamanda Partimize gösterilen ilginin de bir sonucudur. Bu sonuca ortak olan herkese teker teker teşekkür ederiz.
Halkımıza hizmet edebilmek adına girdiğimiz bu yolda; samimiyeti, dürüstlüğü ve iyi niyeti tercih ettik. Bu seçim sonucundan çıkarılması gereken çok fazla ders olduğunu da görüyoruz.
Halkımızla buluşmaya ve birleşmeye odaklandığımız bu seçimde, sonuçta halkımızın takdirini kazanmış olduğumuzu görmenin gururunu yaşıyoruz. Halkın takdiri ve iradesinin her türlü gücün üstünde olduğunu gördük!
Bir heyecan ile farklı bir yoldan ilerlemeye çalışanlar ise bu seçimle gerekli cevabı almıştır. Halkımız, ilk defa olmayan bu girişimlere her defasında aynı yanıtı vermiştir. Ortaya çıkan tek sonuç, bölünen Türk oylarıdır. Birliğin ve beraberliğin gücü ise baki kalmıştır. Öyle ki, birliğin ve beraberliğin tek adresinin KDTP olduğuna tekrar müşahit olduk. Bu birlik ve beraberlik ile her zaman daha güçlü olabiliriz; seçime ayrı yoldan katılan bu genç arkadaşlarımıza Partimizin kapılarının her zaman açık olacağını da buradan belirtmek isteriz. Çünkü, her ne olursa olsun, Partimiz herkesi kucaklayan, birleştiren parti, “Bizim Partimiz”dir.
Kısa zamanda, pandemi önlemlerine riyayet ederek halkımızın her kesimine ulaşmaya çalışırken, halkımızın ilgi ve alakası bizler için itici güç olmuştur. Yılmadan, yorulmadan, büyük bir inançla sonlandırdığımız bir seçim süreci yaşamamızın en büyük kaynağı, seçmenimizin bizleri güler yüzle karşılamaları olmuştur.
Temelli, sağlam ve sadık bir seçmen kitlesine sahip olmanın rehavetine kapılmadan, seçmenle buluşma fırsatımızı en iyi şekilde yerine getirdik ve tarih tekerrür ederken, yine 2 Türk Milletvekilini Partimizden Meclise kazandırmayı başardık! Aslında bu başarı siz değerli halkımızın başarısıdır, bizler ise vesilesi olduk.
Hedefimiz, halkımız için her zaman daha iyi bir geleceğin inşası olmuştur. Halkımızın iradesini, başka hiçbir etkene maruz kalmadan, her yere yansıtmak, haklarını ve menfaatlerini gözetmek, daha iyi bir geleceği birlikte inşa etme hedefimiz, bizlerin asıl ve tek Türk Partisi olmasının sebebini açıklamaktadır. Çünkü bizim tanıdığımız tek irade, tek destek, halkın kendisidir!
Geleceğe daha emin bir gözle bakıyoruz; biliyoruz ki, halkımız kendisi için en hayırlı olan seçimi yapmıştır.
Bu hava şartlarında evlerinden çıkıp, seçim yerlerine akın edip, sandığın başına geçenler! Hepiniz bu devlete ve milletine sahip çıkan birer vatanseversiniz!
Seçimde Partimizden aday olup milletvekili adayı olarak yarışan tüm adaylarımızı teker teker tebrik ediyoruz. Lakin, başarının mimarı hiç kuşku yok ki, milletin kendisidir! Birlik olarak, tek bir ses, tek bir düşünce gibi hedefe giden yoldan şaşmadan kesin kararını vermiştir.
Bu vesileyle, Albin Kurti ve Vjosa Osmani önderliğinde sandıktan birinci çıkan Vetëvendosje Hareketini de kutluyoruz.
Seçim sonuçlarının tüm Kosova’ya ve Kosova Türk halkına hayırlı olmasını diliyoruz.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

VETEVENDOSJE SEMPATİZANLARI TARİHİ  ZAFERİ KUTLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş