a
b
b

AB, KOSOVA’DA ŞEFFAF BİR SEÇİM SÜRECİ BEKLİYOR

Avrupa Birliği (AB) , Kosova’da 14 Şubat seçimlerinin, Sırp toplumu üyelerinin yarıştığı ortamlar da dahil olmak üzere, tüm Kosova topraklarında güvenilir, kapsamlı ve şeffaf bir şekilde düzenlenmesini bekliyor.

Bu mesaj, geçmişte Kosovalı Sırplar arasında Sırbistan Hükümeti tarafından desteklenen Sırp Cumhuriyeti Listesinden olmayan adaylar ve destekçilerin baskı ve sindirme olduğu yönündeki önceki açıklamalara ilişkin sorulara yanıt olarak AB tarafından verildi.

Bir Avrupa Komisyonu sözcüsü, “Dinamik muhalefet ve seçim yarışı çoğulcu bir demokrasinin parçasıdır.” ifadesini kullandı.

Avrupa Komisyonu, geçtiğimiz yıl kabul ettiği İlerleme Raporunda, Kosova’nın,  Kosovalı Sırp üyelerin yarıştığı bölgeler dışında, Kosova’daki seçimlerin genel olarak yapıcı bir rekabetle düzgün bir şekilde yürütüldüğü sonucuna varmıştı.

AB, diğer uluslararası aktörlerle birlikte Avrupa Birliği temsilcisinin seçim sürecini izlemek üzere Kosova’daki bazı sandık merkezlerinde seçim günü hazır bulunacağını duyurdu.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SIRBİSTAN AŞIDA LİDER KONUMA GEÇTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomcasibomjojobet girişHOLİGANBETjojobetCasibomcasibomCasibomholiganbet girişcasibom girişCasibomjojobetcasibomcasibomcasibom girişCASİBOMholiganbet girişjojobet girişCasibom Girişcasibomcasibom güncel girişcasibom güncelcasibom