a

OKUMA YARIŞMASININ KAZANANLARI BELLİ OLDU

 

YARIŞMA ÜÇÜNCÜSÜ VE SONGÜL OZAN

YARIŞMA İKNCİSİ VE SONGÜL OZAN

YARIŞMA BİRİNCİSİ VE SONGÜL OZAN

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER İLE...

ÖĞRENCİLER İLE...

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin desteği ile Bahar Kültür Merkezi’nin düzenlediği Okuma Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Bu yıl altıncısı düzenlenen ve geleneksel hale gelen Okuma Yarışmasına öğrenciler yine büyük ilgi gösterdi. Üç aylık bir sürecin ardından öğrenciler okudukları kitaplarla ilgili  yazılı bir sınava  tabii tutuluyorlar. Ardından da jürinin belirlediği puanlama sistemiyle kazananlar belirleniyor. Bu uzun süreçte başarı gösteren öğrenciler ise ödül töreninde heyecan ve mutluluğu birarada yaşadılar.

Bahar Kültür Merkezi’nde yapılan ödül törenine Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo, Türk Polis Kontejanı  Yardımcısı Bekir Macit, Kosova Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Arslan, Yunus Emre Kültür Merkezi Priştine Müdürü İsmet Biner, Elena Gjika İlk Öğretim Okulu Müdür Yardımcısı Davut Hamolar ve çok sayıda veli ile öğrenci de katıldı.

Büyükelçi Songül Ozan konuşmasında, geleneksel hale gelen okuma yarışmasını desteklemeye devam edeceklerini belirtirken, en güçlü insanın bilgili insan olduğunu ve bunun da okumaktan geçtiğini kaydetti. Bugün eğitim ve bilginin önemine de değinen Ozan, bu yarışmanın çocukları okumaya teşvik etmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından başlayan ödül töreninde ilk olarak teselli hediyleri takdim edildi. Dereceye giremeyen öğrenciler teselli hediyelerini, Kefser Çarıkçı, Davut Hamollar ve Nevzat Hüdaverdi’nin elinden aldılar.

Jüri özel ödülüne layık görülen öğrencilere ise hediylerini Cüneyt Ustaibo ve İbrahim Arslan verdi.

Sıra dereceye giren öğrencilerin açıklanmasına geldiğinde çocukların heyecanları da arttı. Birinciliğe Elena Gjika İlköğretim Okulu yedinci sınıf öğrencisi İrem Kasap layık görüldü. Aynı okulun beşinci sınıf öğrencisi İlay Süleyman ikinci,  yine beşinci sınıf öğrencisi Dilay Mecihan ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere hediyelerini Büyükelçi songül Ozan takdim etti. Bu yıl öğrencilerin hediyeleri kırtasiye malzemelerinden oluştu.

Kosovaport mikrofonlarına konuşan Bahar Kültür Merkezi Müdürü İsa Sulçevsi, bu yıl yarışmaya ilginin büyük olduğunu ancak yazılı değerlendirmeye 17 kişinin katıldığını söyledi. Amaçlarının okumayı teşvik etmek olduğunu belirten Sulçevsi, yarışmanın gelecekte de devam edeceğini ifade etti.

Ödül töreni verilen kokteyl ile sona erdi./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

YANOVA ŞUBESİ’NDEN KDTP MYK KARARLARINA TAM DESTEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş