a

FURKAN ERGÜLER: “BAŞARI GRAFİĞİMİZİ YUKARILARA DOĞRU TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kosova’da savaş sonrası dönemde yaklaşık olarak 20 yıl mecliste Türk halkını temsil eden Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ülkede 14 Şubat 2021  tarihinde düzenlenecek olan erken parlamento seçimlerine 26 milletvekili adayı ile katılacak.

KDTP’nin milletvekili adayları listesinde, genç ve dinamik bir siyasetçi olan, partinin Başkanlık Kurulu üyesi Furkan Ergüler de yer alıyor.

Seçim arifesinde Kosova’da Türk kamuoyuna Kosovaport  aracılığıyla önemli mesajlarda bulunan Furkan Ergüler, bugüne kadar geleneği olan bir partinin parçası olarak her zaman almış oldukları görevleri yerine getirirken, hem de vatandaşlarla birebir yaptıkları görüşmeler ve sohbetlerde hep bunun bilincinde akıllarının ucuna kazıyarak devam ettiklerini belirtti.

“Bundan sonraki süreçte de 14 Şubat seçimlerinde de milletvekili aday olurken, yine bu çizgimizden taviz vermeyerek, KDTP’nin var olan geçmişinin vermiş olduğu yükü de omuzlayarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuşan Ergüler, “ Biz halkımıza vaat vermekten yana değiliz. Biz bugüne kadar elde elmiş olduğumuz görevlerde yapmış olduğumuz çalışmalarla ön planda olmaya çalışıyoruz. Halkımıza bunları anlatmaya çalışıyoruz. Çok klişe bir laf vardır,”yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” şeklinde. Onun farklı bir versiyonunu söyleyecek olursak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarımız zanediyorum önümüzdeki dönemde de yapmak istediğimiz çalışmalara ayna tutacaktır “ ifadesini kullandı.

“Bu yarış sadece kişisel bir yarış değil. KDTP listesinden yarışacak olan 26 aday birbirinden değrli 26 aday ile omuz omuza vererek, KDTP olarak 14 Şubat seçimlerinde başarılı bir şekilde çıkacağımıza yürekten inanıyoruz” diyen milletvekili adayı Furkan Ergüler,” biliyorsunuz KDTP’nin her zaman önceliği Türk toplumunun sorunları ve sorunlara çözüm bulmak olmuştur. Ancak bunlara ek olarak biz artık yeni nesil olarak Kosova’nın genelini ilgilendiren sorunlara da çözüm arayışları bulmak için çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Öncelikle Kosova parlamentosuna seçilmem durumunda, Kosova Türk toplumunun Kosova parlamentosundaki sesi olmak için  çalışmalarımızı yürüteceğiz ve Kosova Türk toplumunu en iyi şekilde temsil etmek üzere bu yola çıktık. Ancak biliyorsunuz bu ekip işi. Genel başkanımızın desteğiyle, görev alacak Bakanlarımızın, Bakan Yardımcılarımızın destekleriyle , seçilecek olan milletvekillerinin ortak grup çalışmalarıyla son 1 yılda almış olduğumuz ve başarı grafiğimizi yukarılara doğru taşıdığımız bu dönemi devam ettireceğimize inanıyoruz” dedi.  /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SON 24 SAATİN KORONAVİRÜS VERİLERİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş