a

AB’DEN KOSOVA’YA 11.8 MİLYON EURO YARDIM

Avrupa Birliği’nin (AB) Kosova  Ofisi Başkanı Tomash Sunjog,  koronavirüs salgını sırasında Kosova’daki savunmasız gruplara sosyal koruma sağlamak amacıyla  11,8 milyon Euro tutarında  3 projeye imza attı.

Projeler, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere en savunmasız gruplara acil durum desteği, sosyal koruma ve hızlı sosyo-ekonomik iyileşme sağlayacak. Bu, azınlık gruplarına ait olan veya resmi olarak kayıtlı olmayan aileler de dahil olmak üzere, yoksulluk içinde yaşayan 8 bin  ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayan bir acil yardım planını içermektedir.

AB Kosova Temsilcisi Sunjog,  sosyal korumaya yönelik AB, toplam 11,8 milyon Euro sağlayarak, Kosova’da sosyal koruma alanında mali açıdan desteğin  en büyüğünü sağladığını kaydeden  Sunjog, Program’ın  200 bin nüfusa yardım etmeyi amaçladığını  ve azınlık gruplarına mensup olanlar veya resmi olarak kayıtlı olmayanlar da dahil olmak üzere yoksulluk içinde yaşayan 8 bin ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir acil durum destek planı içerdiğine işaret etti.

Program, sosyal politikalardan ve yardım programlarının ile hizmetlerinin tahsisinden sorumlu ana kurumlar olan Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığı ve Belediye Sosyal Hizmet Merkezleri ile koordineli olarak uygulanacaktır.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SEÇİM KOMİSYONU’NA 6 SİYASİ OLUŞUM BAŞVURUDA BULUNDU

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş