a

KOSOVA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BEKİM SEJDİU, CEYHAN BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

buyukelçi sjediu ceyhanda

Kosova’nın Ankara Büyükelçisi Bekim Sejdiu, Ceyhan BeleHüseyin Sözlü,diye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti.
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, meclis üyeleri, daire müdürleri ve Çevretepe Köyü Muhtarı Bahri Kaya, Büyükelçi Bekim Sejdiu’yi belediye binası girişinde çiçeklerle karşıladılar.
Makamında Büyükelçi’yi kabul eden Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, büyükelçinin Ceyhan’a gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ” Bugün sayın büyükelçiyi Ceyhan’da ağırlamaktan son derece memnunum. Kendilerine Adana’ya ve Ceyhan’a hoş geldiniz diyorum” dedi.
Kosova’nın Ankara Büyükelçisi olan Bekim Sejdiu ise Türkiye’de ve Ceyhan’da kendisini hiçbir zaman başka bir ülkede hissetmediğini belirterek, “Kosova dünyanın en genç ülkesi, ama gerek tarihi, gerekse kültürel  ilişkilerimiz tarih boyunca devam etmiş. Ben daha önceleri arzu etmeme rağmen kısmet bugünmüş. Ceyhan’da yaşayan soydaşlarımızın olduğunu da biliyorum. Bizleri bu hafta sonu olmasına rağmen kabul eden Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün inşallah burada yaşayan soydaşlarımızla bir araya geleceğiz. Onlarla hasbıhal etme imkanımız olacak. Ben son derece heyecanlıyım. Burada bir diplomattan öte kendi kardeşlerimin yanında hissetmek çok önemli” dedi.
Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, büyükelçinin Ceyhan’ı ziyaretleri anısına kendisine bir plaket ve bozkurt hediye ederken, eşi Zeynep Sözlü ise büyükelçinin eşi Alberie Sejdiu’ye Karatepe kilimi hediye etti. Büyükelçi ise Hüseyin Sözlü’ye Kosova’nın küçük sembolü olan bir plaket hediye etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

“SINIRLAR KONUSU SONA ERMEDİ”

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel