a

HOTİ: 2021’DE İŞLETMELERE 182 MİLYON EURO YARDIM YAPILACAK

Kosova Başbakanı Avdullah Hoti,  Ulusal Ekonomi ve Yatırım Konseyi ile video konferans yoluyla düzenlediği  toplantıda, 2021  yılı için 182 milyon Euro tutarında yeni bir ekonomik iyileşme paketi  hakkında mutabık olunmasını istedi. Hoti,  önümüzdeki yılın başlarında yeni mali yılda yeni vergi paketine yönelik reformlar konusunda da görüş bildirilmesini talep etti.

Başbakan Hoti, hükümetin faaliyetlerini birbirine bağlayan ve özel sektörün zorluklarını ele alan Kosova Ekonomi ve Yatırım Ulusal Konseyi üyeleriyle yaptığı görüşmede, COVİD-19 salgınıyla ilgili zorlu duruma rağmen Hükümetin çoğu işletmenin işleyişini sağladığını vurguladı.

Başbakan Hoti, Ekim ayında 87 milyon Euro’nun işletmelere  tahsis edildiğini ve bu rakamdan  60 milyon Euro’nun, pazarda kalmalarına yardımcı olmak için iş dünyasına tahsis edildiğini hatırlattı.

Ayrıca vatandaşların Trust olarak bilinen Emeklilik Fonu’ndan   yüzde 10’luk payın  çekilmesini sağlayan ekonomik iyileşme paketi, yeterli çoğunluğun olmadığı 7  girişiminden sonra bile Kosova Meclisi’nden henüz geçmedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MERT TALAT DİLEKÇİOĞLU İLE TÜRKÇE SESLETİM VE DUYUMSAMA ATÖLYESİ PRİŞTİNE’DE DÜZENLENDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel