a

HOTİ: KAYIP KİŞİLER SORUNU ÖZENLE ELE ALINIYOR

Kosova Başbakanı Avdullah Hoti, kayıp kişiler meselesinin aile üyeleri ve uluslararası ortaklarla işbirliği içinde Kosova kurumları tarafından kararlılıkla ele alındığını söyledi. Tüm kayıp kişileri bulunması sürecinin son kişi bulunana kadar devam edeceğini kaydeden Hoti, Kosova Meclisi genel kurulunda yaptığı konuşmada, kayıp kişiler konusunun özenle üzerinde durulduğunu vurguladı.

Ana muhalefet partisi Vetëvendosje Hareketi (VV) tarafından sunulan  gensoru kapsamında yapılan meclis toplantısında konuşan Başbakan Hoti,  Washington anlaşması metninin hiçbir yerinde değinilen ve asılsız olduğunu söylediği koşulluluk kelimesinin olmadığını söyledi.

Hoti,  anlaşmanın bu konuya atıfta bulunan 12. maddesinin, her iki tarafın da kayıp kişilerin kalıntılarını bulma ve tespit etme çabalarını hızlandırmayı taahhüt ettiğini açıkça belirttiğine işaret etti.

Meclis oturumunda söz alan muhalefet milletvekilleri, kayıp kişiler konusuyla ilgili olarak hükümetin politikalarını eleştirdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BULGARİSTAN’DA KOVİD-19 KRİZİ NEDENİYLE İŞLETMELERE 400 MİLYON LEVANIN ÜZERİNDE DESTEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş