a

KAFE VE RESTORAN İŞELTEMECİLERİNDEN SEMBOLİK PROTESTO EYLEMİ

Yeni tip koronavirüs Covid-19 vakalarının rekor sayıda artması üzerine dün akşam Kosova’da Hükümeti tarafından alınan yeni tedbirler, kafe ve restoran sahiplerini isyan ettirdi.

Hükümeti protesto etmek için başkent Priştine’de kafe ve restoran işletmeleri, çalışanlarla birlikte, kapalı olan mekanlarının önünde tencere tavalı protesto eylemi düzenledi.

Kafeler sokağı olarak bilinen şehrin merkezi bölümünde yer alan kafe ve restoranlar önünde tencerelere çalarak, hükümetin dikkatini çekmeye çalışan kafe  işletmecileri, dakikalarca süren eyleme eşlik etti.

Kafe ve restoranların da dahil olduğu hafta sonu günlerinde tüm işletmelerin  kapatılması kararına karşı çıkan kafe ve restoran işletmecileri, salgın nedeniyle iflasın eşiğinde olduklarını, sembolik eylem yaparak duyurmak istedi.

Kosova Gastronomi Derneği Başkanı Petrit Klokoqi medyaya yaptığı açıklamada, bu eylemin, hükümeti uyarıcı niteliğinde olduğunu, Pazartesi günü tüm Kosova’dan gelecek olan kafe ve restoran işletmecileri ve gastronomi çalışanları tarafından Priştine’de başbakanlık binası önünde büyük bir protesto gösterisi düzenleyeceklerini belirtti.

Kosova Hükümeti, Salgın Durumunu Değerlendirmekle görevli Komite’nin önerileri uyarınca, Kosova genelinde, fırınlar, eczaneler, sağlık merkezleri ve küçük marketler hariç, tüm işletmelerin Cuma saat 20:00’den, Pazartesi saat 05:00’ kadar kapatılmasını karar bağladı.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BALKANLAR’DA KOVİD-19 VAKALARI VE ÖLÜMLERİ ARTIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet girişjojobet giris