a

KOSOVA’DA  CUMHURİYET BAYRAMI HEYECANI

Cumhuriyetin ilan edilişinin 97. yıl dönümü Kosova’da çoşkuyla kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatanın özgürlüğe kavuşması için verdiği büyük fedakarlıklarının saygıyla anıldığı kutlama programları düzenlendi.

Başkent Priştine’de Cumhuriyetin ilan edilişinin 97. yıl dönümü vesilesiyle kutlama programı tetiplendi.

Kosova Türklerinin en köklü derneklerinden  “Gerçek” Türk Kültür Sanat Derneği tarafından  yapılan kutlama programına Kosova İçişleri Bakan Yardımcısı Yıldıray Bayram, Kosova Demokratik Türk partisi (KDTP) Priştine Şubesi Başkanı Ferdi Mazrek, Kosova Türk yazarlar Birliği Eşbaşkanı Enver Baki,  aydınlar,  öğretmenler, şairler  ve diğer davetliler katıldı.

Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşu ile Türk milli marşının çalınmasıyla başlayan programda söz alan “Gerçek” Derneği Başkanı Ömer Agalar, 29 Ekim milli birlik ve beraberliği güçlendiren bir gün olduğunu belirterek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün diğer bayramlar gibi, bu bayramı da gelecek nesiller bir miras olarak bıraktığını anımsattı.

Kosova Türk Yazarlar Birliği Eşbaşkanı Enver Baki de, “Atamızın kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 97.  Yıl dönümünde bir arada bulunmak, özellikle bu ağır günlerde, salgının her yere zehir saçtığı dönemde kutlamaya katılmanın hepimiz için büyük bir şereftir” dedi.

Kosova İçişleri Bakan Yardımcısı Yıldıray Bayram da “ eğer Cumhuriyet kurulmamış olsaydı acaba biz bugün bu halde olur muyduk veya ne halde olurduk? Varlığımız olur muydu? Bizim varlığımız kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla ilgili sinevizyonun izlenmesinin ardından Kosovalı Türk şairler ile öğrenciler, Cumhuriyet ile ilgili şiirlerini okudu.

Ardından da, programa büyük bir coşku katan  halk dansları ekibi  oyunları icra etti. /kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

HOTİ’DEN MİLLETVEKİLİ DAMKA’NIN AÇIKLAMALARINA YANIT GELDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş