a

ULUSAL HALK SAĞLIĞI ENSTİTÜSÜ: VAKA ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ BOYUTTA

Kosova’da günlğk vaka sayısında rekor artışın ardından, Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından uyarı geldi. Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, vaka sayısındaki artışın endişe verici boyutlara ulaştığı belirtilerek, tedbirlere uyulması çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Lütfen tavsiyelere uyun! Virüsü küçümsemeyin!

Dikkatsizlik bizi çok hızlı bir şekilde Sağlık Kurumlarının aşırı yüklenmesine ve ölümcül vakaların artışına götürür.

Dünyadaki hiçbir ülke, tavsiyelerin uygulanmamasından kaynaklanan vaka artışıyla başa çıkacak kadar insan kapasitesi ve hastane altyapısına sahip değildir. En önemli tedbir: MASKE, MESAFE, HİJYEN!

Bugün, 281 yeni COVID-19 vakası tespit edildi. Bu şimdiye kadarki en yüksek sayı . Tedbirlerin ihmal edilmesinin doğrudan bir sonucu olarak geçen haftadan bu yana vaka sayısı endişe verici derecede arttı.

Bazı faaliyetler için önlemlerin hafifletilmesinden bu yana, Kosova’nın bazı belediyelerinde ve kurumlarından sosyal mesafeye uyulmaması ile maske takılmaması nedeniyle salgın riskini artıran yeni  COVID-19 vakalarını tespit ettik.

Bugünlerde Kosova genelinde insan kalabalıklarında artış var. Bu tehlikeli bir davranıştır ve tedbirlerin hafifletilmesi, Ulusal Enstitü ve Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine uyulmaması anlamına gelmez.

Ulusal Enstitü ve Sağlık Bakanlığının tavsiyelerini uygulamak bir zorunluluktur.

Dikkatsizliğiniz, SARS-COV-2 virüsü mevcut olduğu sğrece enfeksiyonun yayılma riskini artırır ve bu nedenle sağlık sistemini aşırı yükleyebilir.

Kuralların herhangi biri tarafından ihlal edilmesi, başkalarının sağlığı ve yaşamı için bir risk olarak kabul edilecektir. Hiç kimsenin ihmal ve tavsiyelerin uygulanmaması nedeniyle yakınlarının, yaşlıların ve kronik hastalığı olan kişilerin hayatlarını riske atma hakkı yoktur.”

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BALKANLAR’DA KOVİD-19 VAKALARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş