a

TÜRK ASKERİ, KOSOVA’DA EĞİTİMİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığınca, Yakova’daki Hysni Zajmi Sağlık Meslek Lisesi’ne fizyoterapi dershanesini yeniledi.

Yenilenen dershanenin açılış törenine, Eğitim  Bakanı Rame Likaj, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Çağrı Sakar, Yakova Belediye Başkanı Ardian Gjini, Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Savaş Yanar ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Priştine Koordinatörü Cihan Dinçer’in yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Dershanede eğitim-öğretim ihtiyaçları doğrultusunda fizyoterapi alanında kullanılan elektroterapi cihazları, rotor, gönyemetre seti, ağırlık setleri gibi birçok eğitim malzemesinin yanısıra masa, sandaliye, malzeme dolabı, dizüstü bilgisayar ve projeksiyon cihazı gibi temel eğitim malzemeleri alınarak öğrencilerin kullanımına sunulmuştur. Ayrıca, dershanenin aydınlatma sistemleri dahil, bakım onarımları yapılarak fiziki şartları iyileştirildi. Proje, bütünüyle Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildi. Dershanenin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte sakatlanma, eklem rahatsızlıkları, spor yaralanmaları, kas ve sinir sistemi bozuklukları gibi durumlarda tedavi ve rehabilitasyon programlarının uygulamalı eğitim modeliyle öğretilmesi sağlandı. Ayrıca, öğrencilerin hem teorik hem de uygulamalı eğitimleri bir arada almaları sağlanarak staj eğitimlerini hastane yerine okulda yapmalarına imkan tanındı.

Büyükelçi Sakar, Kosova halkı ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerine uygun şekilde gerçekleştirdikleri projeler ile gururlandıklarını vurgulayarak, “Türk askeri bildiğiniz gibi başlangıçtan bu yana Kosova’da dostlarımızın yanında Türkiye’nin desteğini gösteriyor. Burada da dünyanın dört bir yanında olduğu gibi barışa ve istikrara katkı sunuyor.” dedi.

Türk Temsil Heyeti Başkanlığınca yapılan açıklamada ise, “Kosova ile yüzyıllardır var olan kardeşlik ilişkilerimizin daha da gelişmesi için bundan sonra da projelerimize devam etmekten mutluluk duyacağız” denildi.

Proje, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının öncesinde tamamlanmış ve 14 Eylül 2020 tarihinde okulların açılmasıyla birlikte hizmete sunulmuştu./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KOSOVA ULUSLARARASI ÖRGÜTLERE ÜYELİK BAŞVURULARINA ARA VERDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel