a

KASTRATİ FSK KOMUTANI GÖREVİNİ DEVRALDI

KKG-FSK toren

Kosova Güvenlik Gücü (FSK) komutanı görevini General Sylejman Selimi, “Adem Jashari” kışlasında yapılan törenle görevini General Kadri Kastrati’ye devretti.

Devir teslim töreninden önce FSK Askeri Bandosu Kosova Milli Marşını çaldı.

Kosova Güvenlik Gücü (FSK) Komutanı General Kadri Kastrati’nin atamasını 17 Kasım 2011 tarihinde atamasını yapan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, törendeki konuşmasında, Komutan Sylejman Selimi’ye teşekkürlerini ifade ederek, görev süresince yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı Selimi’yi  “Özgürlük Altın Madalyası” ile ödüllendirdi.

Katılımcılara onun liderliğinde FSK’nın gücünün geliştirilmesi ve faaliyetlerinin yolunu hatırlatan Syleman Selimi sözlerine  ABD ve dünyanın diğer ülkelerine yardım ve destekleri için teşekkür ederek devam etti.

KFOR Komutanı General Edward Drews, FSK’nın yapmış olduğu çalışmalardan  ve  Selimi’nin yönetiminden övgüyle söz ederken, KFOR’un desteğinin devam edeceğini ifade etti.

Selimi’ye “Log 17” markalı tabanca hediye eden  Kosova Güvenlik Gücü Bakanı (MFSK) Agim Çeku,Kadri Kastarati’ye de yeni görevinde başarılar diledi.
ABD Priştine Büyükelçisi Christopher Dell, Kastarti’nin FSK’yı daha ileriye taşıyacağını söyleyerek, ABD ile  FSK’nın başarılı işbirliğinin simgesi olarak  Kosova  ve ABD sembollerini taşıyan bir tablo hediye etti.

Kosova Başbakanı Hashim Thaçi ise Sylejman Selimi’nin savaş sırasından FSK’nın oluşumuna kadar sunmuş olduğu katkılardan Hükümet adına teşekkürlerini sundu.

FSK  Komutanlığı görevinden ayrılan  Sylejman Selimi’nin, Kosova Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi olarak atanması bekleniyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

DİYALOGA 30 KASIM’DA DEVAM

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel