a

KOSOVA’NIN ÜNLÜ HEKİMİ DR. NUSRET ZİYABEG VEFAT ETTİ

Kosova’nın ünlü Türk hekimlerinden dr. Nusret Ziyabeg hakkın rahmetine kavuştu.

Priştine doğumlu Dr. Ziyabeg, uzun yıllar Kosova Termik Santrali’ne bağlı kendi girişimi sayesinde kurulan polikliniğin başındaydı. Yıllar önce Kosova’da en çağdaş tıbbi cihazlarla donattığı termik Kosova Elektrik Koorporasyonu (KEK) bünyesindeki poliklinikte, Priştine halkına da hizmet etti.

Türklüğünden hiçbir zaman  ödün vermeyen dr. Nusret Ziyabeg, Kosova ve Priştine Türklerinin kültürel ile sosyal etkinliklerinde etkin rol aldı.

Dr. Ziyabeg, Kosova’nın en iyi dahiliye doktorlarından biri idi.

Dr. Nusret Ziyabeg’in ölüm haberini, Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Vlora Dumoshi de duyurdu.

Bakan Dumoshi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “ bugün ailemizin dostu ve Priştine’nin köklü vatandaşlarından Dr. Nusret Ziyabeg bu dünyadan ayrıldı. Dahiliye hekimi olarak insanların tedavisinde önemli bir rol ile üstlendi. Büyük bir insandı ve çok çalışkandı” ifadelerine yer verdi.

Dr. Nusret Ziyabeg, eşi ve 2 çocuğu da doktor olan bir aileye sahipti.

Kosovaport ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz./kosovaport/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

11 EYLÜL SALDIRILARININ KURBANLARI ANILDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş