a

ELENA GJİKA İLKÖĞRETİM OKULU’NDA YENİ EĞİTİM YILI İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Kosova’da koronavirüsle mücadele süreci devam ederken bir yandan da bu süreçte başlayacak yeni eğitim yılı hazırlıkları da devam ediyor.

Türkçe eğitimin de yapıldığı Priştine’deki Elena Gjika İlköğretim Okulu’nda yüz yüze eğitim için hazırlıklar tamamlandı. Kosova’da 14 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitimde öğrencilerin sağlıklarının korunması adına gerekli tüm tedbirlerin alındığı okulda, ilk ders zilinin çalması bekleniyor.

Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder, tüm yaz boyunca okulda yoğun bir çalışma sürecinin olduğunu ve daha önce belirlenen 1 Eylül tarihi için de hazırlıklı olduklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Okulumuzda 8-10 kişilik bir çalışma ekibi oluşturduk. Bu ekip salgın sürecinde yüz yüze eğitim için ister sınıfların hazırlanması, isterse de eğitim planının hazırlanması için yoğun bir çalışma yürüttü. Okulumuz devamlı olarak dezenfekte edildi. Öğrencilerin okula giriş ve çıkışlarında kargaşa yaşanmaması adına yerlere yeşil (giriş) ve kırmızı (çıkış) ok işaretleri çizildi. Bu sürede öğretmenler, öğrencileri sosyal mesafeye uygun şekilde kabul edecek.  Okulun içinde tüm koridorlarda sosyal mesafe işaretleri ve uyarıları bulunmakta. Ayrıca maske kullanımı ve hijyen için de uyarı işaretleri bulunuyor. Okulun her iki giriş kapısında ve her sınıf girişinde el dezenfektanları bulunuyor. Her öğrencimizin okula girişte ateşi ölçülecek. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin okul içerisinde ve ders esnasındaa maske takması gerekecek. Maskesi olmayan öğrencilerimize okulumuz tarafından maske temin edilecek. Sınıflarımızda masalara sosyal mesafe kurula gereği işaretler konuldu. Yeşil işaretin olduğu kısımda öğrenci oturabilecek. Kırmızı işaretin bulunduğu kısım ise boş bırakılacak. Sınıflarda çapraz bir oturma düzeni oluşturduk. Öğrencilerimiz gruplar halinde ders yapacak. İlk grup saat 13:00-14:30 arası blok ders yapacak. İlk grup çıktıktan sonra kırk dakikalık sürede okulda temizlik yapılacak ve ardından ikinci grup saat 16:30’a kadar ders yapacak. Üst sınıflar ise her gün 6 dersi olacak. Ancak bu sınıflarda bir hafta yüz yüze eğitim ve bir hafta uzaktan eğitim modeli uygulanacak” dedi.

Okulda karantina odası yapıldı

Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Agnesa Raşit Globoder, bir başka tedbir olarak da okulda bir karantina odası hazırlandığını söyledi. Karantina odası, öğrencinin ateşinin yükselmesi ya da herhangi bir koronavirüs semptomu göstermesi durumunda kullanılacak. Müdür Yardımcısı Globoder, böyle bir durumda, diğer öğrencileri korumak adına öğrencinin karantina odasına alınacağını ve velisine haber verileceğini söyledi.

Ders süresi 30 dakika olacak

Koronavirüs salgını gölgesinde başlayacak yeni eğitim yılında ders süresi 30 dakikaya düşürüldü. Ders süresinin azaltılması ve öğrencilerin gruplara ayrılması öğretmenlerin de daha fazla çalışması anlamına gelecek. Uzaktan eğitim sürecinde de görev yapan Elena Gjika İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Esin Jılta, bu eğitim modeli ile öğretmenelere daha fazla iş düştüğünü ancak bu konuda da gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi. “Hazırlıklarımızı 30 dakikalık ders zamanına göre yaptık” diyen Jılta, yüz yüze eğitimin önemine vurgu yaparaken, uzaktan eğitim sürecinde  çocukların bilgiden uzak kalmamasının sağlandığını kaydetti.

Elena Gjika İlköğretim Okulu Türkçe Ana sınıfına 25, birinci sınıfa ise 20 öğrenci kaydını yaptırdı. Okulda, tüm sınıflar için gerekli kitapların alımı da sürüyor./kosovaport/

 

 

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

COVİD-19 KURBANI POLİSLERİN ANISINA MUM YAKILDI  

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş