a

KOSOVA EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL YILININ EYLÜL’DE BAŞLAMASINI ÖNERİYOR

Kosova Eğitim Bakanı Ramë Likaj, Kosova Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın, yeni okul yılının başlangıcının 3 aşamada başlamasını öngören bir plan hazırladığını söyledi.

Likaj, ilk aşamanın 1 Eylül’de, ikinci aşamanın  7 Eylül’de ve son aşamanının  10 Eylül’de yürürlüğe girmesini planladıklarını belirtti.

Bugün toplanan  Kosova Bakanlar Kurulu’nun  toplantısında konuşan Likaj,  planın Hükümet’in bir sonraki toplantısında  onaylanmasının beklendiğini kaydetti.

Yeni okul yılının başlaması için planın yeni tip koronavirüs COVİD-19’a karşı önlemlere uyularak hazırlandığına işaret eden Eğitim Bakanı Likaj,  belediye eğitim müdürlüklerinin, öğrencilerin 1 Eylül’de okul binalarında öğretime başlamaları için hazır olmaları gerektiği görüşünü savundu.

Bakan Likaj ayrıca dersin başlama hazırlıklarının düzgün bir şekilde organize edilmesi için Kosova Hükümeti’nden ek bütçe talep etti.

Bu arada Kosova Başbakanı Avdullah Hoti de gerekli bütçe konusunda hükümetin destek vereceğini belirtti.

Başbakan Hoti, “Ekonomik İyileştirme Paketinde eğitim alanına 10 milyon Euro ayırdık, COVİD-19 salgının  yönetilmesi   ve eğitim alanı için belediyelere 10 milyon Euro daha ayırdık. Belediyelerin emrinde, gerekli görürlerse bu amaçlar için kullanılabilecek 29 milyon Euro’luk ek bir miktar var” dedi.

Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Kosova Hükümeti’nden, 1 Eylül’de başlaması beklenen yeni öğretim yılı için bin  ücretli öğretmenin görevlendirilmesini talep etti.

Bu bakanlık yetkililerine göre bu öğretmenlerin angajmanı yalnızca koronavirüs salgını sırasında geçerli olmalıdır.

Kosova’da koronavirüsün yayılmasını önlemek için Kosova Hükümeti tarafından alınan önlemlerin ardından okullar 12 Mart’ta  kapatıldı.

Ardından Milli Eğitim Bakanlığı öğretimin uzaktan devam etmesi gerektiğine karar verdi. 1-9. Sınıflar için dersler, kamu televizyonu yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’nın YouTube kanalı aracılığıyla gerçekleştirildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

SIRBİSTAN, KUZEY MAKEDONYA SINIRINA TEL ÖRGÜ ÇEKMEYE BAŞLADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel