a

GERÇEK DERNEĞİ’NDE YARIN SEÇİMLER DÜZENLENİYOR

Kosova Türkleri’nin en köklü kültür sanat derneklerinden Priştine “Gerçek” Kültür, Sanat ve Spor Derneği’nde 12 Temmuz 2020  yarın yeni yönetimin seçilmesi için seçimler düzenlenecek.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada Pazar günü saat 11:00’de başlayacak ve saat 18:00’ e kadar devam edecek oy kullanma işlemine tüm dernek üyelerinin katılması çağrısı yapıldı.

Seçimler Gerçek derneği binasında düzenlenecek.

Bu arada Gerçek Derneği’nin 5 Temmuz 2020 tarihinde ilan ettiği olağan seçim duyurusuna adaylığını ilan eden iki ekip başvuruda bulundu.

Başkan adayları ile ekiplerin listesi şöyle:

Ömer Agalar ve ekibi:

-Enver Baki

-Engin Kursan

-Ersin Şamlı

– Neşe Curi Kurteş

– Şenol Kahraman

– Sebahat Safçı

– Erol Daka

-Özgür Hacıkurteş

 

Kemal Dobırçan ve ekibi:

-Hashim Deshishku

-Tamer Gaş

-Oktay Şufto

-Elvan Ribari

 

Derneğin yazılı açıklamasında, pandemi nedeniyle seçim günü sosyal mesafeyi koruma adına salona ikişer kişinin aralıklarla alınacağı, yanında maskesi olmayanların içeriye alınmayacağı, üyelerin oy verme işlemi sırasında kimlik kartlarını yanlarında bulundurmalarının gerekli olacağı belirtildi.

Açıklamada Seçim Hazırlık Komisyonu’nda Erhan Cinci, Elmas Safçı ve Sener Gaş’ın yer aldığı belirtildi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

AYASOFYA KARARINA KOSOVA’DAN DESTEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş