a

ANKARA HUKUK FAKÜLTESİ İLK YURT DIŞI ŞUBESİNİ PRİZREN’DE AÇTI

ankara_niversitesi_hukuk_fakltesi

Türkiye’nin en köklü hukuk fakültelerinden olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kosova Prizren’de şube açtı. Hukuk fakültesi, Ankara’da 542 TM puanıyla öğrenci kabul ederken; Kosova’daki ilk yılında 180 baraj puanını geçen 200 kişiye öğrenim fırsatı sunuyor. Mezun olanlar hem AB hem de Ankara Hukuk diplomasına sahip olacaklar.

Dün çok sayıda üst düzey davetlinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Ankara Hukuk Fakültesi Prizren şubesi açılışına Kosova yanı Türkiye’den de çok sayıda davetli katıldı. Ankara Hukuk, Avrupa Politeknik Üniversitesi ile imzalanan akademik işbirliği protokolü çerçevesinde açılan fakültede konuşan Avrupa Politeknik Üniversitesi’nin kurucusu Yalçın Koçak, Kosova’ya ilk geldiğinde bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu gördüğünü belirtti. Yurtdışında Türk Hukukunu öğretecek ilk fakülte olan hukuk fakültesinde Diyarbakır’dan, İstanbul’a, Ankara’dan Bursa’ya 100’e yakın Türk öğrenci eğitim görüyor. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ders programının aynen uygulandığı fakültede öğretim üyeleri Ankara Hukuk Fakültesi’nden sağlanıyor. Sınav, ders geçme ve kredi sistemleri Ankara Hukuk Fakültesi’yle bire bir aynı olan fakültenin ilk akademik öğretim yılının açılış töreninde konuşan Prizen Hukuk Fakültesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Veysel Başpınar, kendisine bu göreve gelme teklifini yaptıklarında düşünmeden kabul ettiğini ve buraya geldikten sonra hiç pişman olmadığını dile getirdi. Üniversitenin hazırlık aşamasında çok yorulduklarını, ancak açılışa katılan topluluğu görünce yorgunluğunun kalmadığını dile getiren Başpınar, üniversiteye kayıtlı olan öğrencilere seslenerek kayıtlarını kolay yaptıklarını ancak kolay mezun olamayacaklarının altını çizdi. Prof. Dr. Veysel Başpınar, öğrencilere Ankara Üniversitesi öğretim kadrosundan ders alacaklarını söyledi.

Prizren’de açtıkları hukuk fakültesi nedeniyle fakülte yetkililerine teşekkür eden Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, Prizren’in seçilmesinin bir tesadüf olmadığını ifade etti. Prizren’in Balkanların bir incisi ve Avrupa’ya gitmek için bir yol olduğunu söyleyen Kervan, bu üniversitenin insanları daha da yakınlaştıracağını ifade etti.

Seçmeli yabancı dillerin İngilizce ve Rusça olacağı Avrupa Politeknik Üniversitesi bundan sonraki yıllarda farklı bölümlerle de faaliyet göstermeye devam edecek.

Velileriyle birlikte Türkiye’den Kosova’ya gelen öğrenciler mikrofonlarımıza yaptıkları açıklamalarda çok memnun olduklarını söylediler. Çocuklarını Kosova’da hukuk fakültesine kaydetmenin mutluluğunu yaşayan velilerde, Kosova’yı çok beğendiklerini çocuklarının rahatlıkla eğitimlerini sürdürebileceklerini söylediler./E.Tabak/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

İŞLETMELER SAYISINDA DÜŞÜŞ VAR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş