a
b
b

KURTULUŞUN 21. YILI

Kosova’nın kurtuluşunun 21. yıldönümü vesilesiyle ülke genelinde anma törenleri düzenlendi. Meclis Başkanı ve Başbakan, NATO anıtına çelenk bıraktılar.

NATO bombardımanının sona ermesiyle KFOR askeri birliklerinin Kosova’ya girşinin 21. yılı ülke liderleri tarafından törenlerle anıldı. Meclis Başkanı Vjosa Osmani, KFOR Komutanı, KUİNT Büyükelçileri ve Milletvekilleriyle birlikte NATO anıtına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Burada yaptığı açıklamada Meclis Başkanı Vjosa Osmani, “Kosova bugün, Uluslar arası müttefikleri sayesinde özgür ve bağımsız bir ülke. Özgürlük ve hoşgörü değerlerimiz barbarlıkla karşı karşıyaydı. Bugün, savaşın tüm kurbanlarını anıyoruz. Bugün, öldürülen bin 133 çocuğu anıyoruz. Kosova, savaş zamanında yardıma gelen tüm müttefiklerine minnettar olacaktır.
KFOR Komutanı Michele Risi de, Kosova’nın yardımına koşan tüm ülkelere teşekkür ederek, 200’den fazla KFOR askerinin Kosova barışı için hayatını kaybettiğini söyledi.
Risi, “Ancak görevimiz henüz bitmedi. Umutlarımızı ve coşkumuzu canlı tutmalıyız. Daha iyi bir Kosova için birlik olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Kurtuluş yıldönümü vesilesiyle NATO anıtını Başbakan Avdullah Hoti de ziyaret etti. Kurtuluş sürecinde hayatını kaybeden KFOR askerleri anısına saygı duruşunda bulunan Başbakan Hoti’ye kabine üyleri de eşlik etti.
Hoti, törenin ardından yaptığı açıklamada, “NATO birliklerinin bundan 21 yıl önce Kosova’ya girdiği günün heyecanını ve duyguları hatırladığımız zaman bu günün diğer günlerden daha özel olduğunu görmekteyiz. Bugün yaşadığımız özgürlük adına Uluslar arası müttefiklerimizin bize sunduğu destek için her daim minnettar olacağız” dedi.
Başbakan Hoti, Kosova’nın ilk Cumhurbaşkanı İbrahim Rugova ile halk kahramanı Zahir Pajaziti anıtlarını da ziyaret etti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DOKUZUNCU SINIF ÖĞRENCİLERİ LİSE KABUL SINAVI’NA HAZIRLANIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
jojobetCasibom GirişJojobet Giriş YapcasibomMeritking Girişholiganbet girişbaywincasibom girişdeneme bonusugrandpashabet girişbahsegel giriş