a

BALKANLAR’DA KOVİD-19 TEDBİRLERİ KALDIRILMAYA DEVAM EDİYOR

Balkanlar’daki birçok ülke, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında uyguladığı tedbirleri kaldırmaya devam ediyor.

Balkanlar’daki önemli turizm merkezlerinden Karadağ’da otellerin 18 Mayıs itibarıyla yeniden açılabileceği bildirilirken bu süreçte otellerin bir dizi tedbire uymasının da gerekeceği belirtildi.

Karadağ Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamada, otellerde 10 metrekarelik alanda en fazla 2 kişinin kalmasına izin verilmesi ve hijyen kuralları ile sosyal mesafeye özen gösterilmesi gerektiği ifade edildi.

Karadağ’da yalnızca 324 kişide virüs tespit edilirken 8 kişi hayatını kaybetti. Ülke genelinde 50 aktif vaka bulunuyor.

– Belgrad’da şehir içi toplu taşıma yeniden başladı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad ile ülkenin en büyük şehirlerinden Niş’te bugün şehir içi toplu taşıma yeniden başladı.

Salgın nedeniyle yeni kuralların uygulandığı şehir içi otobüslerde, yolculardan maske ve eldiven takmaları istenirken, iki kişinin yan yana oturmasına da müsaade edilmeyecek.

Sırbistan’daki vaka sayısı 9 bin 848, can kaybı ise 206 olarak açıklandı.

– Bosna Hersek’te cuma namazı sosyal mesafeye uyularak kılındı

Bosna Hersek İslam Birliğinin, belli kurallara uyularak camilerde öğle, ikindi ve cuma namazlarının kılınabileceğini açıklamasının ardından bugün ilk kez cuma namazı cemaatle kılındı.

Bazı insanlar tavsiyelere uyarak kendi seccadesi üzerinde namaz kılarken sosyal mesafeye ve diğer hijyen kurallarına da özen gösterildi.

Bosna Hersek Sivil İşler Bakanlığının verilerine göre, ülke genelinde 2 bin 70 vaka tespit edildi, bugüne kadar 98 kişi yaşamını yitirdi./AA/

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

100’ÜN ÜZERİNDE KOSOVA VATANDAŞI YARIN ÜLKEYE DÖNECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel