a

SON SİYASİ GELİŞMELER ÜZERİNDE DURULDU

Kosova  Meclis Başkanı Vjosa Osmani,  QUINT ülkeleri büyükelçileri ile bir araya geldi.

Meclis Başkanı Osmani’yi makamında izyaret eden ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya büyükelçileri  ile AB’nin kosova Ofisi Şefi,  ülkedeki son siyasi gelişmeleri üzerinde durarak, bu kapsamda   yeni bir hükümetin  kurulması  çabalarını ele aldı.

Meclisin bütünlüğünü koruyacağını ifade eden Meclis başkanı Vjosa Osmani, kurumların eylemlerini yorumlayabilecek tek makam olan Anayasa Mahkemesi’nin saygısının artmasından yana olacağını vurguladı.

Meclis tarafından yapılan yazılı açıklamada,  Meclisin kurumsal bütünlüğünü ile ülkede istikrar ve demokrasinin korunması ve kurumların eylemlerinin anayasallığını yorumlayacak tek makam olarak Anayasa Mahkemesi’ne saygı gösterilmesi  için Meclis başkanı olarak atacağı adımlar hakkında da bilgi verdiği belirtildi.

Görüşmede,  Kosova’nın COVID-19 salgını karşısında yaşadığı sınama da ele alındı.

Osmani, Kosova’ya dost ülkelerin büyükelçilerini,  Kosova kurumlarının Covid- 19  salgının üstesinden gelinmesi  için attığı adımlar hakkında bilgilendirdi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

LDK ve NİSMA KOALİSYON ANLŞMASINI İMZALADI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş