a

SAĞLIK BAKANI, KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Sağlık Bakanı Arben Vitia, RTK’da konuk olduğu bir programda koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler ile sağlık sisteminin işleyişini değerlendirdi.
Sağlık Bakanı Arben Vitia RTK’da konuk olduğu Debat programında, sağlık çalışanları, polisin ve salgın sürecinde emek verenlerin sayesinde durumun kontrol altında olduğunu belirtti. Hafta sonu yaşanan vaka sayısındaki artış nedeniyle, insan hayatının korunması adına ve durumun kontrol edilmesi için daha sert önlemler almak durumunda olduklarını kaydetti. Bakan Vitia, “Kosova’da şu anda aşırı bir artış yok. Eğer sert önlemler almasaydık, inanılmaz bir artışla ve ölümlerle karşı karşıya kalabilirdik. Halkımızın büyük bir bölümünün önlemlere uyması çok güzel bir örnek teşkil ediliyor. Elbette her toplumda olduğu gibi önlemlere uymayan vatandaşlarımız var. Salgının kontrolden çıkması durumunda sağlık sistemimiz bu durumu kaldıramaz. 50’nin altında bulaşıcı hastalıklar uzmanımız var. Kosova’da, koronavirüs testi yapabilecek yalnızca üç mikrobiyog mevcut. Kendileri 24 saat boyunca çalıyor” dedi.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

FAHRİ KAYA’YA ADANAN TÜRKÇEM DERGİSİNİN YENİ SAYISI ÇIKTI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet giriş