a

BALKANLARDA KORONAVİRÜSLE İLGİLİ SON GELİŞMELER

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının sayısı Balkan ülkelerinde artmaya devam ederken, bazı ülkeler salgının daha fazla yayılmasını engellemek adına yeni tedbirler aldı.

Sırbistan’da son 24 saatte 408 yeni Kovid-19 vakası tespit edilirken, ülke genelinde virüs bulaşanların sayısı 4 bin 873’e yükseldi. Kovid-19 kaynaklı can kayıpları 5 artarak 99 oldu.

Ortodoks inancına sahip kişilerin yoğun bulunduğu Balkanlar’da hafta sonu kutlanacak Paskalya nedeniyle yeni tedbirler alındı.

Kuzey Makedonya’nın ardından Sırbistan’ın da 3 günlük sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçeceği bildirildi. Buna göre, cuma günü 17.00’den salı günü 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Sırp Ortodoks Kilisesi (SPC) Patriği İrinej ile telefonda görüşen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, geçen hafta sonu da uygulanan sokağa çıkma yasağına dini törenler nedeniyle ara verilmesinin söz konusu olmayacağını vurguladı.

Sırbistan Sağlık Bakanı Zlatibor Loncar, ülke genelinde Kovid-19 bulaşan sağlık çalışanlarının sayısının 557 olduğunu, bunların 360’ının hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı.

Kuzey Makedonya’da OHAL 30 gün daha uzatılacak

Vaka sayısının 974’e yükseldiği Kuzey Makedonya’da, Bakanlar Kurulu dün yaptığı toplantı sonucunda olağanüstü halin 30 gün süreyle daha uzatılması gerektiğine karar kıldı. OHAL’in uzatılması için Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’ye resmi talep gönderilecek.

18 Mart 2020’de Cumhurbaşkanı Stevo Pedanrovski, hükümetin talebi üzerine 30 günlük OHAL ilan etmişti.

Covid-19 Romanya’da huzurevlerini tehdit ediyor

Romanya’da 7 bini aşan  covid-19 vakaları, huzurevlerini tehdit etmeye başladı. Galati ilinde iki huzurevinde 94 vakaya rastlanırken, Hunedoara’daki bir huzurevinde 25 kişide virüs tespit edildi. Ülkede en çok vakanın görüldüğü batı illerden biri olan Hunedoara’da bir huzurevi virüs tehdidi altında. Oraştie şehrindeki huzurevinin 30 sakininden 25’i enfekte oldu. Yine 5 kurum çalışanına yapılan covid-19 testi pozitif çıktı. Hunedoara ilinde virüs salgınından şimdiye kadar 31 kişi hayatını kaybetti.

Bulgaristan’da koronavirüs için toplu testler yapılacak

Koronavirüs için toplu test yapılan Bansko’daki Tıp Merkezi’ni ziyaret eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, Bulgaristan nüfusunun daha büyük bir kesimini kapsaması için toplu testler yapılacağını duyurdular. Bulgaristan’da toplamda 747 koronavirüs vakası bulunuyor.

Yunanistan’da 155 bin işsize 400 Euro’luk mali yardım

Yunanistan Başbakanı Kirykos Mitsotakis, ülkede koronavirüs vakaların artmaması için alınan tedbirlere uyum ve güven gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Başbakan, uzun süre işsiz olan 155 bin işsize de müjde verdi. Başbakan Mitsotakis, tedbirlerden dolayı oluşan olağanüstü hal nedeniyle zor durumda olan 155 bin kişiden oluşan işsizler grubuna 400€’luk olağanüstü mali yardım yapılacağını açıkladı.

Karadağ’da bazı tedbirlerin yumuşatılması kararlaştırıldı

Karadağ‘da hükümet, başkent Podgorica’nın yanı sıra Bar ve Berane şehirlerindeki bazı spor salonlarının salgınla mücadele kapsamında geçici hastanelere dönüştürülmesini kararlaştırdı.

Öte yandan, tamamen karantina altına alınan Tuzi şehrindeki tedbirlerin 21 günün ardından hafifletilmesine karar verildi. Tuzi’de 8.00-14.00 saatlerinde aile bireylerinden bir kişinin dışarı çıkabileceği, ayrıca eczane ve marketlerin de hizmet vermeye başlayacağı açıklandı.

Karadağ’da toplamda 288 koronavirüs vakası bulunuyor.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 115 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom girişjojobet giriş