a

SALGIN SONRASI İÇİN EKONOMİK PAKET ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Mevcut Başbakan Albin Kurti, düzenlediği basın toplantısında varolan Acil Ekonomik Paketi birkez daha açıklayarak, koronavirüs salgını sonrası ekonominin hızla toparlanması için ekonomik teşvik paketinin hazırlanacağını söyledi.

Başbakan Kurti, “En yoksul kesimlere yardım etmek ve  işletmelerin pandemiyi aştıktan sonra bile çalışmalarına devam edebilmelerine yardımcı olacak bir acil ekonomik paket onayladık. Bu paket uzun vadeli bir politikayı hedeflemez. Özel sektörün uzun vadeli ihtiyaçları ve ekonominin toparlanması için ikinci bir paket hazırlanacaktır” dedi.

Hükümet tarafından onaylanan ve Başbakan Kurti’nin bugün birkez daha açıkladığı Acil Ekonomik Paket şu maddeleri kapsıyor:

Söz konusu pakette sosyal yardımlardan yararlananlara iki misli değerinde aldıkları  mali yardım Nisan ve Mayıs ayları için verilecek.

– Yardım ya da emelilik maaşı 100 Euro’yu geçmeyen vatandaşlara 30 Euro artı para verilecek. Bu artış Nisan, nayıs ve haziran ayları için geçerli olacak.

-Oluşan durum nedeniyle kapanan işletmede çalışanlara Nisan ve mayıs aylarında 170 ‘er Euro verilecek.

– Kapanan işletmelerin kira tutarları yüzde 50 oranına kadar karşılanacak.

-Nisan ve Mayıs aylarında karşılanamayan emeklilik katkılarının karşılanması için 8 milyon Euro ayrılacak.

-Koronavirüs salgınından doğrudan etkilenebilecek hekim, hemşire, polis, gardiyan, itfaiye, Acil Yönetim Ajansı çalışanları, askerler (FSK), karantinada çalışan personel, müfettişler, gümrük memurları, Nisan ve mayıs ayları için 300’er Euro alacak.

-Mali sıkıntıları olan kamu şirketlerine borç alma imkanı sağlanacak.

-Kosova belediyelerine ek mali destek sağlanacak.

-Nisan ve Mayıs ayları için market, fırın ve eczanelerde çalışanlara ek olarak 100’er Euro verilecek.

-Nisan, mayıs ve Haziran ayları için, yaşanan durum nedeniyle iş yerlerini kaybeden çalışanlara aylık olarak 130 Euro ödenmesi temin edilecek.

– Azınlıktaki topluluklarının yaşamını iyileştirecek girişim ve projeler 2 milyon euro ile desteklenecek.

-Küçük ölçekli işletmelere 24 aylık süreli olmak üzere 10’ar  bin Euro kredi verilecek.

-Tarım üretiminin artması için Tarım Bakanlığı’na tarımcılara dağıtılmak üzere toplamda 5 milyon Euro  verilecek.

-Kültür Bakanlığı’na , mevcut durum nedeniyle spor ve kültürel aktivite gerçekleştiremeyenlere toplam 5 milyon  Euro destek sağlanacak.

– Çalışanlarıyla  bir yıllığına iş sözleşmesi imzalamış ticari şirketlere, 130’er Euro verilmek üzere toplam 6 milyon Euro sağlanacak.

– İşsiz olanlara Nisan , mayıs ve haziran ayları için 130’er Euro verilecek.

 

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

PDK ACİL EKONOMİK PAKET ÖNERİSİNİ GERİ ÇEKTİ, OTURUM SONA ERDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegelcasibom giriş