a

COVİD-19 SALGINI BALKANLARI ETKİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını Balkan ülkelerinde yayılmaya devam ederken, yetkililer de salgının yayılmasını engellemek için ek tedbirler alıyor.

Slovenya’da salgın nedeniyle 29 Mart’ta yürürlüğe giren ve insanların ikamet yerleri dışına çıkmasını yasaklayan dolaşımı kısıtlama tedbirlerinin gelecek hafta da devam edeceği açıklandı. Slovenya Başbakanı Janez Jansa, ülkesinin salgınla mücadelede bugüne kadar başarılı olduğunu belirterek gelecek haftadan itibaren bazı tedbirlerin esnetilebileceği bildirildi. İtalya’nın komşusu olan Slovenya’da bin 160 kişide Kovid-19 tespit edilirken, 45 kişi hayatını kaybetti.

Sırbistan’da 60 saatlik sokağa çıkma yasağı

Sırbistan’da bugün yerel saatle 17.00’de başlayan sokağa çıkma yasağı, pazartesi günü 05.00’a kadar sürecek. Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen Balkan ülkelerinden biri olan Sırbistan’da, böylelikle 60 saat boyunca sokağa çıkmak yasak olacak. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, gelecek 10 günün Sırbistan’ın salgınla mücadelesinde kilit öneme sahip olduğunu ifade etti. Öte yandan, oğlunda Kovid-19 tespit edilen Vucic, doktorların gerekli görmesi durumunda test yaptıracağını söyledi.

Bosna Hersek’teki bir kantonda karantina uygulamasına başlandı

Bosna Hersek’te salgından en fazla insanın etkilendiği Hersek-Neretva Kantonu’nda bu sabahtan itibaren karantina uygulaması başlatılırken, kanton sınırları içindekilerin ikamet yerleri dışına çıkması yasaklandı. Ülke genelindeki toplam vaka sayısının yüzde 20’sine sahip olan kantonda, karantina uygulaması boyunca yalnızca mecburi durumlarda izin alınarak giriş-çıkışlar mümkün olacak. Bosna Hersek ile Çin arasında geçen hafta imzalanan sağlık alanında iş birliği anlaşması kapsamında Çin’den gelecek tıbbi malzeme desteğinin ilk bölümü ülkeye ulaşırken, Rusya da ülkedeki iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti’ne (RS) yardım gönderdi.

Zaev ile Mickoski kendilerini tecrit etti

Kuzey Makedonya’daki en büyük iki siyasi partinin genel başkanları, röportaj yaptıkları gazetecide Kovid-19 tespit edilmesinin ardından kendilerini evlerinde tecrit etti. İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya Ulusal Demokratik Birliği (VMRO-DPMNE) Genel Başkanı Hristiyan Mickoski ve Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev’in test sonuçları negatif çıktı.

Bu arada, birçok Avrupa ülkesinde vaka ve can kayıpları da artmaya devam ediyor. “Worldometer” internet sitesine göre, Balkan ülkelerindeki toplam vaka ve can kaybı sayıları şöyle:

Romanya 5 bin 467/270, Sırbistan 3 bin 105/71, Bulgaristan 635/25, Karadağ 255/2, Bosna Hersek 901/36, Yunanistan 2 bin 11/92, Kuzey Makedonya 711/31, Arnavutluk 416/23, Hırvatistan 1495/21, Slovenya 1160/45

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE İKİ GÜN SÜRECEK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş