a

PRİZREN ŞUBESİ KDTP’DE SON GELİŞMELERİ GÖRÜŞTÜ

KDTP

Cemil Luma başkanlığında 4 Kasım 2011 tarihinde toplanan KDTP Prizren Şubesi partideki son gelişmeleri ele aldı. Konuyla ilgili gönderilen bildiri şöyle:

“Toplantının başında şube başkanı merkezde yaşanan olayları dile getirirken, tüzüğün değiştirilmesine yönelik 4 şube tarafından yapılan itirazla ilgili bilgi verdi. Dört şubenin Merkez Seçim Komisyonu’na yaptığı itirazla ilgili MSK tarafından hiçbir resmi cevap alınmadığını sadece el altından mühür ve imza taşımayan bir belgenin iletildiği bilgisi paylaşıldı. Bu belgenin hiçbir geçerliği olmadığının dile getirildiği toplantıda, sürecin adalete intikal edildiğini ve öyle denilen yeni tüzükle ilgili alınan hiçbir kararın geçerliliği yoktur.

Toplantının devamında, geçenlerde medyadan öğrenilen Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç’ün partiden ihraç konusu görüşüldü. Şube Yönetimi, bu tür ihraç kararlarının Türk Toplumunun tek vücut olması gerektiği bu dönemde alınmasının parti bütünlüğüne zarar verebileceğinden bu kararının yanlış olduğuna ve kararının şiddetle kınanmasını oybirliğiyle kabul etmiştir.

Bununla paralel olarak Priştine şubesinin maddi sebeplerden dolayı çalışmalarını durdurmasının parti adına utanç verici olduğunu ve bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulması gerektiği benimsenmiştir. Priştine Şubesinin maddi konuda yaşadığı çıkmazın bir aynısını son bir yıldan bu yana Prizren Şubesinin de yaşadığını dile getirildi.

Bu vesileyle Şube Yönetimi adına, bütün Müslüman Aleminin Kurban Bayramını kutlar, bayramın birlik ve beraberliğimize vesile olmasını dilerim.

Partimizin en büyük şubesi olarak, şube yönetimiyle bayramlaşmak isteyen partililerle Bayramın ikinci günü saat 13:00’te parti ofisinde bir bayramlaşma merasimi yapılacaktır. Herkes davetlidir.”

Saygılarımla,

Kosova Demokratik Türk Partisi

Prizren Şube Başkanı

Cemil LUMA

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

VETEVENDOSJE’DEN İMALI PROTESTO GÖSTERİSİ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel