a

KDTP PRİŞTİNE ŞUBESİ BAŞKANI’NIN KEYFİ KARARINA TEPKİ

KDTP

Aşağıda imzası yer alan  KDTP Priştine Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, KDTP Priştine Şubesi Başkanı Engin Beyoğlu’nun, Priştine Şubesi’nin çalışmalarına ara vermesi yönünde  aldığı kararı tepkiyle karşılamaktadır. Aşağıda adları geçen Yönetim Kurulu üyeleri, KDTP Priştine Şubesi Yönetim Kurulu’nu toplamadan, Yönetim Kurulu’nun düşüncesini almadan, medyaya dağıttığı yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurulan   Şubenin çalışmalarına ara verildiğine dair KDTP Priştine Subesi Başkanı Engin Beyoğlu tarafından alınan   kararı, başlı başına alınan keyfi bir karar olarak nitelemektedir. Konuyu ele almak için, aylardıt toplantı yapmayan  Yönetim Kurulu üyelerinin toplantı talebini  de,  şartların olmadığı bahanesiyle reddetmesi,   Engin Beyoğulu’nun  son derece sorumsuz davranışının bir göstergesidir.

Hangi şartlarda olursa olsun, Şube’nin çalışmalarına ara verilmesi, siyasi açıdan son derece ciddi bir hatadır. Şubede elektirik, internet  ve telefonların kesilmesi, Şubenin çalışmalarına ara verilmesi için sebep değildir, olmamalıdır. Bu şartlar altında şubeyi idare edemeyen bir başkan’nın,  şubenin çalışmalarına  ara vererek işin kolayına kaçması anlamına gelmektedir.Zira, KDTP Priştine Yönetim Kurulu’nun onayı  olmadan Şube Başkanı’nın çalışmalara ara vermesi yetkisi yoktur.Şube Başkanı Engin Beyoğlu’nun, şartlar zor olsa bile çalışmalara ara vermeden çözüm yollarını  Yönetim Kurulu ile birlikte araması en doğrudur. Particilik anlayışı ve yaklaşımı bunu gerektirir. Aldığı  tahlihsiz karardan bir an önce dönmesi ve çözüm yollarını, özel şirketin sahibi  ya da kendi mülkü imiş gibi değil, parti şubesinin başkanına yaraşır  şekilde,  mücadeleci ruhu içinde,  pes etmeden   Yönetim Kurulu’nun da onayını alarak  çözüm aramasına davet ediyoruz.

Kosova Demokratik Türk  Partisi  KDTP Genel  Merkezi’nin ise,    KDTP Priştine Şubesi’nin normal şartlar altında  çalışabilmesi için  en kısa zamanda  ödenmeyen fatura sorununu   halletmesini temeni ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KDTP Priştine Şubesi Yönetim Kurulu                                                                                      03.11.2011

Üyeleri

1.Günay Halaç

2. Birsen Şufto

3. Cüneyd Ustaibo

4. Ercan Kasap

5. Orhan Cemail Emincik

6. Zeynelabedin Ustaibo

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KUÇİ, KOSOVA’DAKİ DÜNYA BANKASI’NIN YENİ MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş