a

KOSOVA’DA CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU

resepsiyonda kosova liderleri

resepsiyon

T.C. Priştine Büyükelçisi Songül Ozan

saygı duruşu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 88’nci yıldönümü dolayısiyle Türkiye’nin  Priştine  Büyükelçiliği tarafından   resepsiyon düzenlendi. Resepsiyon, Kosova liderleri, uluslararası misyon yetkilileri ile Kosova ve Türk kurum ile kuruluşların temsilcilerini bir araya getirdi. Resepsiyona, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi,Bakanlar, Bakan Yardımcıları, milletvekileri, Uluslararası Sivil Ofisi ( İCO) şefi Pieter Feith, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği  Teşkilatı Kosova Misyonu Şefi Werner Almhofer, ABD, Fransa, İtalya, Yunanistan ve diğer ülke Büyükelçileri, yabancı diplomatlar, Kosova’da görev yapan uluslararası sivil ile askeri kuruluşlar KFOR ve EULEX’un temsilcileri, yerel idareciler, siyasi parti liderleri, polis yetkilileri, dini temsilciler, Kosova’da görev
yapan Mehmetçik ile Türk polis mensupları katıldı.

Türk bayrakları ile süslenen Priştine yakınlarındaki bir restoranda verilen resepsiyona katılan davetlilere, İngilizce ile Türkçe konuşan  Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, hayin terörist saldırılarda ölen asker ve polis ile Van’da meydana gelen depremde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi sebebiyle Cumhuriyet Bayramı’nın bu yıl buruk geçtiğini belirtti.  ” Türkiye Cumhuriyeti bütün bu sıkıntıları aşacak güçtedir” şeklinde konuşan Büyükelçi Ozan, Türkiye’ye bu sıkıntılı günlerde çok sayıda dost ülkenin daynaışma içinde olduğunu  ifade ettiklerini söyledi.

Konuşmanın ardından Türkiye ile Kosova milli marşları çalındı.

Resepsiyona katılan Başbakan Hashim Thaçi yaptığı açıklamada, Kosova ile Türkiye arasında, devlet, diplomatik ve kardeş ilişkileri mükemmel olarak niteledi. “Kosova’ya verdiği destekten dolayı Türkiye’ye müteşekkiriz. Türkiye Kosova’yı tanıyan ilk ülkedir” şeklinde konuşan Başbakan Thaçi, Kosova’ya verdikleri destekten dolayı Başbakan Erdoğan ve Türk halkına teşekkürlerini ifade etti. Kosova’ya yatırım için gelen Türk işadamlarına da teşekkürlerini belirten Thaçi, iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel olmaya devam edeceğini belirtti.

Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi de, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 88’inci yıldönümünde iki ülke arasındaki ilişkillerin olduğu gibi Türkler ile Arnavutlar arasındaki ilişkilerin de mükemmel olduğuna vurgu yaptı. Türkiye Cumhuriyet’nin daha da gelişmesi dileğinde bulunan Krasniqi, deprem felakreti yaralarının bir an önce sarılacağı inancını da dile getirdi.

İki ülke arasındaki ilişkileri mükemmel olarak değerlendiren Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, “ ortak tarih ve kültürü paylaşmaktayız ” dedi. Bakan Hoxhaj, Türkiye’nin Kosova’yı tüm uluslararası platformlarda desteklediğini hatırlattı.

Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar da bu yıl Cumhuriyet Bayramı’nın buruk geçmesine rağmen, bu bayramı kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Ulu önder Atatürk’ün hediye ettiği bu bayramı gururla kutladıklarını hatırlatan Bakan Yağcılar, hayin terör saldırılarını kınayarak, Van depreminde ölenler için Allah’tan  rahmet diledi.

Resepsiyona 600’ün üzerinde davetli katıldı./kosovaport/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Sıradaki haber:

KOSOVA ÜLKE KODU ALAMIYOR

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş