a

OSMANİ: BAĞIMSIZLIĞIN GERİ DÖNÜŞÜ YOK

Bağımsızlığın 12. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Meclis Başkanı Vjosa Osmani’nin himayesinde, Jashari ve Rugova ailelerinin temsilcileri, milletvekilleri, yerli ile yabancı davetlilerin katılımıyla Meclis’te tören düzenlendi.
Mecliste düzenlenen bağımsızlık yıldönümü özel oturumu, milli marşın çalınmasıyla başladı. Ardından da Meclis Başkanı Vjosa Osmani, törene katılanlara hitap ederek, devlet inşaasına destek veren tüm nesilllere teşekkür etti. Meclis Başkanı Osmani, Kosova’nın güvenli bir ülke olacağını ve gelecek nesillerin kimin hangi partiden olduğuna bakmayacağını belirterek, “üzerimize düşen görev geleceğe, bugünden daha iyi bir Kosova bırakmaktır dedi. Meclis Başkanı Osmani, şehitleri de unutmayarak, özellikle görevi başında şehit düşen Enver Zymberaj’ın fedakarlığını acı ve gurula hatırlayacaklarını kaydetti. Osmani, “Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın mimarı merhum İbrahim Rugova’yı, UÇK komutanı Adem Jashari ve ailesini, ülkemiz için şehit düşnler ile gazilerimizi unutmayalım. Bağımsızlık yolunda birlikte başta ABD olmak üzere tüm müttefiklerimize minettarız” dedi.
Ülkenin çıkarları adına tüm siyasi partilerin birlik olması gerektiğine vurgu yapan Meclis Başkanı Osmani, 17 Şubat’ın geriye dönüşü olmadığını ve toprak bütünlüğünün korunacağını kaydetti.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

KDTP GENEL BAŞKANI DAMKA’NIN BAĞIMSIZLIK YILDÖNÜMÜ MESAJI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibomJOJOBETbahsegel