a

KDTP GİLAN-DOBURÇAN ŞUBESİ, MYK TOPLANTISINA KATILMAYACAK

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Gilan-Doburçan Şubesi Yönetim Kurulu, bugün  düzenlenecek olan KDTP merkez Yönetim kurulu’nun (MYK) toplantısına katılmayacağını duyurdu.

Dün akşam toplanan Gilan-Doburçan Şubesi Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda MYK toplantısına katılmama sebebi olarak, 2017 yılında iki Bakan yardımcısının atanmaması gösterildi.

KDTP Gilan-Doburçan Şubesi Yönetim Kurulu toplantısıyla ilgili olarak yayımlanan bildiride şu ifadelere yer verildi.

“Gilan -Doburçan yönetim kurulunun yapmış olduğu  toplantıda 11.02.2020 Salı  günü yapılacak olan MYK  toplantısına katılmayacağını duyurmak isteriz.

Yapılacak olan MYK toplantısına katılmama sebebi, sizlerin de bildiği üzere,  2017 yılında yapılmış olan seçimler sonucunda iki bakan yardımcımızın atanmama sebepleri konusunda  açıklama yapmak zorunda kalmış bulunuyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu kararını uygulamasına KDTP millet vekilleri ( Fikrim Damka ve Müfera Şinik) tarafından bakan yardımcı  atamaları engellenmiştir. Bu engellemelere ilişkin hiç bir gerekçe vermezlerken Bakan yardımcıları MYK tarafından değil millet vekilleri tarafından seçileceğini belirtmişlerdir. Herkesin de bildiği üzere geride kalmış hükümette maalesef bu vekillerin yapmış oldukları baskılar ve engellemeler sonucu, KDTP halkımız için önemli olan bu iki  Bakan Yardımcı makamı,  vekillerin kişisel hesaplaşmaları sonucu boş bırakılmıştır.

Diğer konu ise bu hükümette  Bakanlığın kaybıdır, ki bu kayıp Türk halkının varlığını en iyi şekilde temsil ettiği bu makamı maalesef  iki bakan yardımcılığının  arkasına sığınarak bizlere büyük bir başarı olarak  gösterilmektedir.

Halka 2003 yılından beri hizmet eden diğer yönetimlerin asıl başarısına bakarsak arada uçurumların olduğunu görebiliriz,fakat diğer yönetimler menfaatleri ve kişisel hesaplaşmalar  için değil gerçekten halkımız için uğraş vermiştir o uğraşıyı da üst makamlarda halka hizmet ederek vermiştir.

KDTP 2003 yılından itibaren hükümette 2 veya 3 bakan yardımcısı  bulunmaktaydı.

Halkımızın temsil edilmesi  bakımından yer alacağınız  hükümette bakanlık düzeyinin en üst kademesi olan  bakanlık,  yanlış müzakereler veya kişisel çıkarlar  uğruna heba edilmiştir. Bu gibi üst düzey makamların tekrar geri alınmasının çok zor olduğunu halkımız da  anlamış bulunmakta.

KDTP Gilan-Doburçan şubesi olarak bu toplantıya oy birliği ile  katılmama kararı alınmıştır.”

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BAŞBAKAN KURTİ BUGÜN ARNAVUTLUK’U ZİYARET EDECEK

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş