a

KURTİ VE MUSTAFA’NIN ANLAŞTIĞI İDDİA EDİLDİ

Vetevendosje Lideri Albin Kurti ve LDK Genel Başkanı İsa Mustafa’nın koalisyon hükümeti konusunda anlaştığı iddia edildi.
Vetevendosje Lideri Albin Kurti ve LDK Genel Başkanı İsa Mustafa arasında gerçekleşen son görüşme sonuca ulaşılamadığı belirtilse de siyasi analistler ikilinin anlaştığını iddia ettiler.
İddialardan biri LDK’nın 6 Bakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Cumhurbaşkanlığını, Vetevendosje’nin de Başbakan, 4 Bakanlık, Başbakan Yardımcılığı ve Meclis Başkanlığını alacağı.
Buna göre LDK, Dışişleri, Entegrasyon ve Diaspora Bakanlığı, İçişleri, Kamu Yönetimi ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, Altyapı ve Çevre Bakanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanlıklarını alacak.
Vetevendosje ise, Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanlığı ile Sağlık ve Spor Bakanlıklarını alacak.
LDK aynı zamanda birinci Başbakan Yardımcısına ve Vetevendosje’nin de destekleyeceği Cumhurbaşkanı adayını sunma hakkına sahip olacak. Koalisyon anlaşması üzerine dile getirilen bir diğer iddia ise, bakanlıkların dağılımının eşit şekilde olacağı, ancak Başbakan yardımcılığının yalnızca LDK’ya verileceği şeklinde.

0 0 0 0 0 0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BEKLENEN OLMADI, GÖRÜŞME YİNE SONUÇSUZ KALDI

KÖŞE YAZISI

TÜM YAZARLAR
erkasap
ERCAN KASAP
“Karanlıktan korkan çocuğu kolaylıkla hoşgörebiliriz.Yaşamdaki asıl trajedi,yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır” (Platon) 60 yıldan bu yana kesintisiz Türkçe eğitimin yapıldığı Priştine’nin tek ilköğretim okulu “Elena Gjika” okulunun müdür yardımcısı görevine uzun yıllardan sonra bir Türk öğretmen seçildi, tam da güzel oldu, hak yerini buldu derken, Türk topluluğunu derinden sarsan tatsız bir olay yaşandı. “Elena Gjika” okulunda görev yapan Arnavut öğretmenler, ne hikmetse, müdür yardımcılığına Türk öğretmenin seçilmesini hazmedemedi.K ararı, derslere girmemekle boykot etti. Ardından Arnavut öğrenciler Türk öğretmen ve öğencilerine sataştı, tartakladı ve çirkin hareketlerde bulundu. Anlatıldığna göre Arnavut örencilerinn tepkisi tam bir mlliyetçilik gösterisine dönüştü. Holiganlık davranışları sergileyen Arnavut öğrenciler, Türk öğretmen ve öğrencilerine adeta terör estirdi. Esir kaldıkları sınfların kapıları tekmelendi, camlar kırıldı,”burası Arnavutlarındır” sloganları atıldı. 65 yaşında bir Türk öğretmeni 13- 14 yaşındaki Arnavut öğrenciler tarafından tartaklandı. (9’uncu sınıf Türk öğrencilerinin toplu olarak imzaladıkları mektupta, biyoloji ve fizik derslerini veren kıdemli öğretmen Abdullah Bırvenik’in Arnavut öğrenciler tarafından koridorda etrafının sarıldığı, tartaklandığı, Arnavut bayrağıyla sarılarak, sataşmalara maruz kaldığı ileri sürülüyor). Sebep, sadece ve sadece müdür yardımcılığına seçilen öğretmenin Türk olması!
b
b

SIZIN KÖSENIZ

TÜM YAZARLAR
konukyazar
SİZİN KÖŞENİZ
Sizin Köşeniz bölümünde siz değerli okuyucularımızın .............
casibom girişcasibomcasibom girişJOJOBETcasibom girişbahsegelcasibomcasibom girişcasibomcasibom giriş